Max presteert prima in Barcelona: zet vijfde tijd neer in kwalificatie

Geen categoriemei 13 2017, 16:00
Het verschil tussen Red Bull aan de ene kant en Ferrari en Mercedes aan de andere was vandaag kleiner dan in de eerdere races dit jaar.
Voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo straalt er dan eindelijk iets van hoop aan de horizon. De coureurs van Red Bull Racing kunnen weliswaar nog steeds niet meedingen voor pole position, maar het ging tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje in Barcelona wel wat beter dan twee weken geleden in Rusland.
Heel verwonderlijk is dat niet. Red Bull heeft namelijk een aantal updates doorgevoerd aan het chassis. Daardoor is de Red Bull veel meer aerodynamisch is dan de versie waar Max en Daniel het tot nu toe moesten doen. Het slechte nieuws? De motor wordt nog niet geupdatet. Dat zal eind juli pas gebeuren, voor de Grand Prix van Hongarije. Oh ja, en de andere teams hebben ook allemaal verbeteringen doorgevoerd. Zij staan dus ook niet stil.
Maar goed, voor nu is de Red Bull van Max dus wel wat sneller geworden. Het verschil met Hamilton bedroeg vandaag 'maar' 0,557 seconden. Let wel, in Sochi 14 dagen geleden was dan nog 1,5 tot 2 seconden per rondje. We moeten de moed dus nog niet opgeven voor dit seizoen. Het is wel degelijk mogelijk dat Max in de tweede helft van dit jaar mee kan strijden voor Maar dan moet de motorupdate over twee maanden wel een significante verbetering opleveren. Als die update tegenvalt is dit namelijk gewoon een verloren seizoen. En dat zou gezien het talent van Max én Daniel zonde zijn.
Morgen is de vijfde plek het meest haalbare als de coureurs voor hem geen fouten maken of motorpech hebben, maar goed, Max versloeg zijn teamgenoot Ricciardo in ieder geval wel. Ook dat telt mee in deze tak van sport; ze vergelijken coureurs immers altijd met hun teamgenoten om te kunnen zien wie het beste eruit haalt en wie tijd laat liggen.
De top 5:
Nu hopen dat Max en zijn team de auto ook de komende twee maanden blijven verbeteren en dat de motorupdate van Renault in juli écht een behoorlijk verschil maakt. Als dat zo is voorspel ik dat we na juli wel degelijk kunnen gaan juichen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten