Meer van hetzelfde: Macrons En Marche! wordt de nieuwe socialistische partij van Frankrijk

Geen categoriemei 09 2017, 14:00
Say hello the new boss, same as the old boss.
Onze vrienden van het partij- en mediakartel roepen al maanden dat Emmanuel Macron een nieuw soort politicus is. Ja ja, hij heeft zijn eigen beweging opgezet en bewijst daarmee dat het anders kan. Natuurlijk is hij inhoudelijk gewoon een elitaire D66ér, maar hé, hij is jong! En positief! En niet lid van de Socialistische Partij van Francois Hollande!
Nou, enkele dagen nadat hij de Franse verkiezingen ruimschoots won blijkt Macrons 'revolutie' precies het tegengestelde te zijn: En Marche! is gewoon een voortzetting van de oude politiek, hoewel in een nieuw jasje.

De Franse oud-premier Manuel Valls wil de overstap maken naar de politieke beweging van de gekozen president Emmanuel Macron. Valls wil zich kandidaat stellen voor En Marche! in het kiesdistrict Essonne, net onder Parijs.

Valls was bij de afgelopen presidentsverkiezingen nog kandidaat voor de Parti Socialiste, de partij van de vertrekkende president François Hollande. Bij de verkiezingen volgende maand wil hij Macron aan een meerderheid in het parlement helpen.

Op Twitter riepen Macronfans vandaag dan ook heel blij: "Het begint!" Oh ja? Wat begint, precies? De officiële overname van En Marche! door het socialistische establishment? Dat is wel een heel grote prestatie zeg. Zo, zo. Dáár moeten Fransen blij mee zijn.
De komende dagen en weken zullen veel meer prominente leden van de Socialistische Partij in Valls' voetsporen treden, daar ben ik zeker van. Als ze dat doen bewijzen ze dat de verkiezingen van afgelopen zondag niets meer of minder dan een theatershow voor de bühne waren. Het is je reinste kiezersbedrog -- een quasi-nieuwe beweging beginnen omdat de Socialistische Partij totaal had afgedaan -- maar ze komen er natuurlijk gewoon mee weg.
Het is Machiavelliaans tot en met -- pretenderen kiezers een nieuwe keuze te geven terwijl het op zijn best oude wijn in nieuwe zakken is -- maar daar zal geen enkel lid van het mediakartel over vallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten