"Meevaller" Dijsselbloem blijkt hoax: er is maar 3,5 miljard euro beschikbaar. Klaver kan dus niet met geld strooien

Geen categoriemei 11 2017, 11:00
Ineens wordt het wel héél duidelijk waarom de formatie toch wat langzaam verloopt.
Goed nieuws! Nou ja, eigenlijk is het slécht nieuws, maar aangezien dit slechte nieuws ervoor zorgt dat het moeilijker wordt om een VVD-CDA-D66-GroenLinks kabinet in elkaar te zetten is het natuurlijk toch bijzonder plezant:

Alhoewel de onderhandelaars niks zeggen na afloop van weer een dag aan de formatietafel, wordt duidelijk dat een nieuw kabinet hooguit 3,5 miljard euro beschikbaar heeft voor extra uitgaven. Dat is een flinke tegenvaller, want toen de formatie begon, werd er door de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks van uitgegaan dat er wel 10 of 11 miljard euro te besteden zou zijn.

Of, zoals Twitteraar Seven stelt:
https://twitter.com/seven__/status/862580522245120002
Zelfs de GroenLinks-fans van de NOS moeten toegeven dat het hierdoor wel erg lastig wordt allemaal. Er is namelijk toch géén grote pot met geld om te verdelen. En ja, dat is bijzonder problematisch. Als GroenLinks iets wil doen dan is het met geld strooien. Maar ja, je kunt geen geld uitgeven dat er niet is.
Nu is er natuurlijk nog wel 3,5 miljard euro beschikbaar -- wat voor iedere normale partij een enorm bedrag is -- maar als je naar het verkiezingsprogram van GroenLinks kijkt zie je al snel dat ze dit op zijn hoogst een druppel op een gloeiende plaat is. Dat programma gaat namelijk écht bakken met geld kosten als het ooit uitgevoerd wordt.
Ik had nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar: hiep hier hoera voor financiële tegenvallers!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten