Nepnieuws: mediakartel geeft 'extreemrechts' Amerika de schuld van verspreiding Macron-mails

Geen categoriemei 07 2017, 15:00
Ezra Levents The Rebel Media wordt extreemrechts én Amerikaans genoemd. Daar klopt twee keer niets van.
Het mediakartel is vandaag weer eens lekker bezig. De boven-ons-gestelde journalisten van oude media willen de schuldige vinden inzake het lekken en de verspreiding van Emmanuel Macrons emails. Je zou denken dat het voor een journalist vooral interessant is om uit te vinden wat er eigenlijk in die mails staat, maar nee, daar denken ze bij het ANP heel anders over. De inhoud is niet belangrijk. Het gaat slechts om de vraag: wie heeft ze gehackt en gepubliceerd?
Daarbij wijst Neerlands bekendste nieuwsorganisatie in de richting van "Amerikaans extreemrechts..." en dan met name naar één specifieke journalist en website:

Binnen drie uur werden 47.000 tweets geplaatst met de hastag #MacronLeaks. De eerste die een tweet verstuurde was Jack Posobiec, een schrijver van de extreemrechtse Amerikaanse site The Rebel TV. Hij voerde vorig jaar ook campagne voor presidentskandidaat Donald Trump.

In die korte paragraaf staan maar liefst drie fouten:
1. De naam van de site is The Rebel Media, niet The Rebel TV. Ik begrijp dat het laatste hun Twitter-handle is, maar je kunt ook een beetje verder kijken dan dat.
2. Rebel Media is geen Amerikaanse site, maar een Canadese. Dat is niet zo gek aangezien Ezra Levant, de bekende Canadese journalist, er de grote baas is. Jack Posobiec is hun correspondent in Washington DC. Het zal het ANP verbazen, maar niet elke site met een correspondent in Washington is Amerikaans. The Rebel Media werd opgezet omdat het conservatieve Canadese mediaconcern Sun News Network verdween. Daar werkte Ezra voor. In plaats van met pensioen te gaan greep hij de gelegenheid aan om zijn eigen conservatieve media business op te zetten. Nou weet ik dat omdat ik Levant al jaren volg, maar zelfs de redactie van het ANP had dit ook kunnen weten als ze de naam van de site gewoon even gegoogled hadden. Dan waren ze namelijk uitgekomen bij deze Wikipedia-pagina waar toch heel duidelijk het volgende staat:

The Rebel Media (often stylized as TheRebel.media) is a right-wing Canadian online political and social commentary media platform founded in February 2015 by former Sun News Network host Ezra Levant. The Rebel Media broadcasts its content on the Rebel Media YouTube channel and website.

3. En dat brengt me bij de laatste leugen: Ezra en zijn site zijn allerminst "extreemrechts." Conservatief-rechts misschien, maar dat is het dan wel. Er is verder echt helemaal niets extreemrechts aan de man of diens site. Het zou ook een beetje gek zijn als dat wel zo was aangezien Ezra joods is.

Born in Calgary, Levant holds a commerce degree from the University of Calgary and a law degree from the University of Alberta. His great-grandfather emigrated to Canada in 1903 from Russia to establish a homestead near Drumheller, Alberta. Levant grew up in a suburb of Calgary. He attended a Jewish day school in his childhood before transferring to a public junior high school.

Nou weet ik niet hoeveel extreemrechtse joden de stukjestikkers van het ANP kennen, maar ik ken er geen één. Ergens is dat misschien ook wel logisch aangezien jodenhaat een belangrijk onderdeel vormt van het extreemrechtse gedachtegoed. Maar goed, blijkbaar begrijpen ze dat niet helemaal bij ANP en noemen ze de website van een conservatieve joodse Canadees maar gewoon "extreemrechts."
Het enige wat je over hem kan zeggen is dat hij bepaald niet politiekcorrect is. Maar als dat hem "extreemrechts" maakt dan ben ik bang dat hetzelfde voor circa 50 procent van de Nederlanders geldt.
Leuk geprobeerd dus, politiekcorrecte linkse analfabeten van het ANP, maar deze laffe aanval is wel héél erg doorzichtig. Volgende keer beter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten