Nepvrijheidsstrijder Sylvana Simons wil Amsterdam veroveren: Artikel 1 gaat meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

Geen categoriemei 03 2017, 11:00
Amsterdam kan zijn borst natmaken. Sylvana Simons komt eraan.
Het is om gek van te worden, maar Sylvana Simons is nog lang niet klaar met haar kwaadaardige plannen voor ons land. Haar partij wil namelijk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.
Aangezien Artikel 1 keihard ging bij de Tweede Kamerverkiezingen zou je daar hard om kunnen lachen, maar helaas, er is slecht nieuws. Sylvana en co. kregen in Amsterdam maar liefst 11.400 stemmen, waarvan veel uit Zuidoost. Het is dus best mogelijk dat ze een zetel of wat binnenslepen als ze daar gaan meedoen.
En ja, dat is precies wat mevrouw de vrijheidsstrijder (kuch, ahem) van plan is. Tegen De Telegraaf zegt ze:

"We hebben genoeg reden om met Artikel 1 zeker in Amsterdam mee te gaan doen. De uitslag van de laatste verkiezingen geeft aan dat er in Amsterdam behoefte is aan het geluid van Artikel 1."

Nou voelt natuurlijk geen enkel weldenkend mens die behoefte, maar ja, we hebben het hier wel over de hoofdstad, wat toch echt een broeinest van links-radicalisme is. Als Artikel 1 ergens kan doorbreken dan is het daar. Zo losgeslagen zijn ze daar wel.
Gelukkig is er ook nog iets van goed nieuws. Omdat mevrouw de professor zelf in Ouder-Amstel woont kan ze niet op de kieslijst in Amsterdam komen. Natuurlijk kan ze gewoon verhuizen, maar dat weigert ze. Niet zo gek natuurlijk: ze is immers een boven-ons-gestelde. Zo'n dame gaat natuurlijk niet plaatsnemen in een gemeenteraad. Dat zou maar vernederend zijn. Of, zoals ze zelf zegt:

"Ik woon al jaren in Ouder-Amstel en dat is gevoelsmatig Amsterdam. De vraag is ook of ik überhaupt geschikt ben voor de gemeentepolitiek. Als je in de gemeenteraad wilt meedoen, heb je iemand nodig die heel goed is ingevoerd op gemeentelijk niveau."

Dat klinkt heel aardig, maar wat ze er echt mee bedoelt is dat ze zich daar veel te goed voor voelt. Het is leuk dat die Amsterdammers haar graag willen hebben, maar daar begint Hare Majesteit natuurlijk niet aan. Nu ze even gesnuffeld heeft aan de Tweede Kamer neemt ze natuurlijk geen genoegen met minder.
Wat ze dan wel wil doen? Nou, ze wil wél heel hard campagnevoeren voor de Amsterdamse kandidatenlijst van haar partij. In andere delen van het land zou dat natuurlijk politiek suïcidaal zijn, maar niet in Amsterdam. Daar kreeg ze bij de Tweede Kamerverkiezingen namelijk iets van 10.000 stemmen. Nou is de deelname van Artikel 1 in die stad nog niet officieel omdat het partijcongres er nog voor moet stemmen, maar dat is natuurlijk kat in het bakkie.
Kortom, we moeten echt vrezen dat Artikel 1 volgend jaar in de Amsterdamse gemeenteraad komt. Gelukkig gaat niet gelden voor Sylvana zelf, maar dat haar partij waarschijnlijk een zetel of wat krijgt is al erg genoeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten