Ook jongere mensen kiezen vaker voor de e-bike

Geen categoriemei 31 2017, 18:30
De verkoop van de elektrische fiets is de afgelopen jaren enorm gestegen. Het type fiets is allang niet alleen meer voor ouderen en ook jongere mensen kiezen vaker voor de e-bike. Een logische beweging want de elektrische fiets heeft enorm veel voordelen en is voor vele ritten een goede vervanging van de auto. Wat de voornaamste voordelen zijn van de elektrische fiets lees je hier.
Goed voor de gezondheid
Fietsen is goed voor de gezondheid, ook op de elektrische fiets werk je aan je conditie, train je vrijwel iedere spier in je lichaam en verbrand je direct vet. Zelfs op de elektrische fiets, en als je maar een klein stuk fietst, werk je aan je gezondheid. Maar waar je misschien niet direct aan denkt, is dat je met fietsen je weerstand verbeterd. Bewegen in het algemeen verbeterd je weerstand, maar ook door in de buitenlucht te zijn wordt je weerstand ondersteund.
Beter slapen en minder stress
Uit onderzoek blijkt dat mensen die iedere dag 20 tot 20 minuten fietsen, de helft minder tijd nodig hebben om in slaap te vallen en ze slapen ook nog eens een uur langer. Door dagelijks een tijdje buiten te zijn en aan het daglicht blootgesteld te worden kom je beter in het natuurlijke dag- en nachtritme wat het slapen bevorderlijkt. Daarnaast verminderd fietsen stress. Door in de buitenlucht te zijn kun je letterlijk je hoofd even leegmaken. Wat ook weer een belangrijke bijdragen levert aan een goede nachtrust.
Fietsen is snel en voordelig
De elektrische fiets kan vele autoritten vervangen. Ritten tot 25 kilometer zijn eenvoudig af te leggen op de e-bike. Denk aan de tocht naar het werk of school die met het openbaar vervoer lang duren, waar je met de elektrische fiets binnen de kortste tijd bent. en door de fiets te pakken en de auto te laten staan laat je ook vele kosten naast je liggen. Want de benzine- en parkeerkosten blijven stijgen en zijn maandelijks een flinke kostenpost. Een fiets hoef je niet te tanken en ook het repareren van schade of een mankement kost bij een auto vele malen meer dan bij een fiets.
Goed voor het milieu
Naast dat fietsen goed is voor jouw gezondheid en portemonnee, is fietsen ook goed voor het milieu. En daarmee bedoelen we natuurlijk als je je auto laat staan door de e-bike te pakken. Weg met die vieze uitlaatgassen en co2 uitstoot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten