Poetin wil aantekeningen ontmoeting Lavrov-Trump publiek maken om Trump te beschermen

Geen categoriemei 17 2017, 15:00
Er is Poetin blijkbaar veel aan gelegen om Trump in het zadel te houden.
Omdat er flink wat onrust is uitgebroken n.a.v. Donald Trumps ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov, heeft Vladimir Poetin nu laten weten dat hij maar wat graag bereid is om de notulen van die ontmoeting publiek te maken. Dit om te 'bewijzen' dat Trump geen geheime informatie had prijsgegeven.
https://twitter.com/BBCBreaking/status/864813921789784064
Hilarisch genoeg berichtten de BBC en AFP eerst dat Poetin had gezegd dat hij de recordings zou vrijgegeven in plaats van de records. Dat zou hebben betekend dat Poetin Lavrov en Trump had laten afluisteren -- en het gesprek stiekem nog had laten opnemen ook. Dat zou natuurlijk helemaal een drama zijn geweest. Dat blijkt nu dus niet zo te zijn. Het gaat hem er slechts om de records (notulen, aantekeningen) te delen.
Hartstikke aardig natuurlijk, maar: het is maar de vraag of Poetin Trump werkelijk helpt door zo 'behulpzaam' te zijn. Ten eerste zal er geen enkele Poetin-criticus zijn die de officiële aantekeningen van de ontmoeting serieus neemt (bepaalde opmerkingen kunnen er zomaar uitgehaald of uitgelaten zijn), en daarnaast bevestigt Poetin hiermee alleen maar het beeld dat Trump zijn man is.
Poetin moet maar eens ophouden zich met Amerika te bemoeien. Hoe meer hij het voor Trump 'opneemt,' hoe agressiever de oppositie zich roert. Sterker nog, zelfs steeds meer Republikeinen maken zich zorgen over Trumps banden met Rusland. Hij moet daar iets aan doen... en dat kan eigenlijk alleen maar door niet zo opzichtig met de Russische president te flirten... en hem al helemaal niet zover te krijgen om het voor hem op te nemen. Je bent de president van Amerika, Donald, je hebt Vlad helemaal niet nodig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten