Segers "wacht op uitnodiging" voor formatie, maar christenhater Pechtold geeft voorkeur aan radicaal-linkse SP

Geen categoriemei 17 2017, 16:00
Het gaat hoe dan ook over links.
Dat links bij de afgelopen verkiezingen een enorme nederlaag heeft geleden mag de pret daar blijkbaar niet drukken. Er wordt namelijk nog steeds geprobeerd om een coalitie over links in elkaar te smeden. Eén van de beoogde partners is, ditmaal, de ChristenUnie van Gert Jan Segers. En ja, die heeft daar zelf onderhand wel zin in:
https://twitter.com/fonslambie/status/864831035313442816
Helaas voor Segers is er wel een klein probleem: Alexander Pechtold heeft zo'n ontzettende hekel aan christelijke politici dat hij nog liever met de meest linkse partij van Nederland samenwerkt -- de SP -- dan met de ChristenUnie.
https://twitter.com/fonslambie/status/864830681544830977
Pechtold zal wel denken: 'Dat het CDA erbij moet is al erg genoeg, maar de CU ook nog? Nooit!' De man heeft geen enkel probleem met moslimextremisten of extreem-linkse ANTIFA-gekkies, maar wee je gebeente als je christelijk bent en die christelijke geloofsovertuiging enigszins op de politiek betrekt. Dan ben je wat Pechtold betreft echt persona non grata. Dan nog liever een partij erbij wiens jongeren teksten uit het Rode Boekje van Mao Zedong scanderen!
Segers moet zich onderhand maar eens hardop gaan afvragen of hij eigenlijk wil samenwerken met een man als Pechtold, die overduidelijk een enorme hekel heeft aan alles wat maar enigszins overtuigd christelijk is. Dat mag hoor, in Nederland, maar dan moet D66 ook niet huilen als de CU die weinig tolerante houding op identieke wijze beantwoordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten