SGP-jongeren Elburg/Oldebroek onder vuur na organiseren islamavond

Geen categoriemei 08 2017, 8:30
Op Twitter is grote ophef ontstaan nadat de SGP-jongeren Elburg/Oldebroek een uitnodiging plaatsen voor een politieke avond met Kees van der Staaij over de islam.
Aanleiding voor de politieke avond over de islam is het islammanifest van de moederpartij. De SGP publiceerde dit manifest in februari en stelde daarin dat er een verschil van dag en nacht is tussen "het liefdegebod van Jezus Christus en het geweldmisbruik van Mohammed". Fractievoorzitter Kees van der Staaij zal vrijdagavond 23 juni in Oldebroek het onderwerp inleiden waarna bezoekers van de avond met elkaar in gesprek zullen gaan. Aan het einde van de avond biedt de organisatie bezoekers een hapje en een drankje aan zoals gebruikelijk bij activiteiten van politieke jongerenorganisaties.
Op Twitter is grote ophef ontstaan over de poster waarop een bom en een tekstballon te zien zijn. De organisatie werpt hiermee de vraag op of de islam een bedreiging is voor de vrijheid van spreken. Ironisch genoeg mag dat dus niet van de linkse-bloedhondenbrigade.
18358978_1881516922129281_2671852639425513834_o
De website NieuwWij publiceerde zelfs een open brief aan Kees van der Staaij en de SGP-jongeren waarin de schrijver gierend uit de bocht vliegt:

Uw Islammanifest en islamofobe taalgebruik hebben me woedend gemaakt. Uw uitsluiting en onderdrukking was al erg genoeg, maar nu heeft u welbewust besloten om mee te gaan in de haatzaaiende en ophitsende praktijken die we van andere groeperingen en partijen gewend zijn. U, Kees van der Staaij, staat nu in hetzelfde rijtje als al die mensen die bevolkingsgroepen hebben gediscrimineerd, gestigmatiseerd en gedehumaniseerd.

In de reacties richting de SGP wordt er met twee maten gemeten. Wie de SGP basht en beledigt deugt maar wie kritiek durft te hebben op de islam is een nazi.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten