Sylvana's Artikel1-partij gaat tekeer tegen De Toppers vanwege vermeend 'racisme'

Geen categoriemei 27 2017, 16:00
Sylvana Simons heeft weer een 'aanleiding' gevonden om de racismekaart te trekken. Het is prachtig weer, iedereen is vrolijk en vooral op een plein in Amsterdam Oud-Zuid. Daar is een Toppers-feestje gaande, waarbij naast de Stars and Stripes ook de Confederatievlag wappert. Dat hoort er nou eenmaal bij als het thema 'Wild West' is. Maar die vlag, dat is niet de bedoeling volgens onze racisme-deskundige van Artikel1.
Waar anderen een leuke tijd hebben, zijn de beroepsgediscrimineerden altijd op zoek naar een negatieve noot. En die hebben ze gevonden in de Confederatievlag, kijk maar:
https://twitter.com/Art1kel/status/868413085933031424
Zullen we voor het gemak en om Sylvana misschien wat beter te kunnen begrijpen even een vergelijking trekken naar ons land? Verbrand alle Nederlandse vlaggen mensen! Onze driekleur staat namelijk symbool voor racisme, slavernij, uitbuiting van de koloniën en natuurlijk de moord op de gebroeders De Witt, Johan van Oldenbarnevelt en honderden vermeende 'heksen' in de 16e eeuw. Of wacht, zit het misschien toch anders? Op de wikipedia-pagina over onze eigen driekleur staat de volgende passage:

Uit onderzoek van de heer P.C. Guyot is gebleken dat de penningmeester van de graven van Holland in het jaar 1409-1410 een staatsiekleed aankocht, voor Willem VI, graaf van Holland, van "12 ellen graauw laken en tot uitmonstering daarvan van 2 3/4de ellen rood wit en blaauw fluweel [...] Het staatsiekleed, Tabbairt genoemd, was graauw met bont gevoerd, en uitgemonsterd met de kleuren, rood, wit, blaauw."

Hé, rood-wit-blauw is al veel ouder dan de heksenvervolging. Veel ouder ook dan de VOC-tijd en alle ellende die daar bij hoorde. Het rood-wit-blauw was er al toen wij net opkrabbelden uit de donkere eerste helft van de Middeleeuwen. Laat maar fier wapperen dus, die mooie driekleur van ons.
Het kwaad zit dus niet in de vlag. Met uitzondering natuurlijk van vlaggen die speciaal zijn ontworpen voor de nazi's en andere doodscultussen. De Confederatievlag is helemaal niet ontworpen om racisme in het zadel te helpen. Die is alleen ontworpen zodat de Confederatie zich in de Amerikaanse Burgeroorlog zou kunnen onderscheiden van de milities van de noordelijke staten van Amerika. Syl, ga lekker van de zon genieten. We horen je wel weer als je wél een punt hebt meid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten