Trump-Rusland drama gaat nog een tijd door: meer vragen voor het Witte Huis

Geen categoriemei 09 2017, 18:00
Het presidentschap van Trump is meer dan vier maanden bezig, maar het lijkt wel al jaren aan drama te bevatten. Zo nu ook weer, wat is er nu weer aan de hand? De senaat van de Verenigde Staten heeft een aantal personen ondervraagd over de kwestie 'Flynn'. De voormalige adviseur voor de nationale veiligheid van Donald Trump, Michael Flynn, werd ontslagen toen het Amerikaanse nieuwsmedium the Washington Post had ontdekt dat hij een maand voordat Donald Trump president werd contact had met Rusland over economische sancties.
De Democraten ruiken sindsdien bloed en zien een mogelijkheid om Trump af te zetten als president. In de ondervraging van Sally Yates, voormalig werknemer van de regering, vertelt zij dat ze in januari al intern had aangegeven dat Flynn een risico vormde en een doelwit kon zijn voor Russische afpersing. Dit zorgt voor een aantal vraagtekens. Waarom zaten er meer dan 18 dagen tussen de waarschuwing en het ontslag van Michael Flynn? Dat ontslag was ook noodzakelijk omdat the Washington Post ermee kwam. Zou de regering van Trump langer wachten? Of zou hij het zelfs helemaal achterwege laten en er niets mee doen. Dit zegt veel over het toch al chaotische interne beleid van Donald Trump.
Hier komt ook nog eens bij dat de voorganger van Trump, Barack Obama, hem al had gewaarschuwd over de persoon Flynn. Obama had Flynn ook in dienst als chef van de militaire inlichtingendienst. Volgens Obama functioneerde Flynn niet en was hij niet betrouwbaar en vooral erg temperamentvol. Zoiets weten en dan als Trump alsnog Flynn aannemen is al dom, maar na een interne waarschuwing over de integriteit van dezelfde man nog niets doen, dat is al helemaal belachelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten