Trump wordt cabaretier: "Geen enkele politicus is ooit zo slecht of oneerlijk behandeld als ik"

Geen categoriemei 17 2017, 21:00
De oude media zijn de vijand. Dat klopt. Maar Trump overdrijft het allemaal wel een beetje.
Het klopt natuurlijk helemaal dat de mainstream media sinds jaar en dag anti-Trump zijn. Daar heeft Donald Trump helemaal gelijk in. Kijk naar de wijze waarop ze omgingen met zijn voorganger, Barack Obama. Die kon niets verkeerd doen, maar als Trump één keer een scheet laat is het mis.
Toch is de speech die hij vandaag aan een groep cadetten van de Amerikaanse kustwacht gaf een tikje overdreven:
https://twitter.com/BBCBreaking/status/864880389336162304
"Je zult in het leven merken dat veel dingen niet eerlijk zijn. Sommige dingen die je overkomen heb je niet verdiend," aldus Trump in zijn 'inspirerend' toespraak. Vervolgens gebruikte hij een voorbeeld om zijn punt kracht bij te zetten: zichzelf.

"Kijk maar eens naar hoe ik de laatste tijd ben behandeld, met name door de media. Geen enkele politicus is ooit - en dat weet ik heel zeker - zo slecht of oneerlijk behandeld als ik. Maar je moet ze je niet klein laten krijgen."

Hij eindigde met een oproep aan de cadetten om altijd te "vechten", en dus nooit op te geven.
Met alle respect, maar dan ben je dus echt niet helemaal lekker. Geen enkele politicus is zo slecht behandeld als hij, Donald Trump? Historicus Tom Holland heeft daar hét perfecte antwoord op:
https://twitter.com/holland_tom/status/864901122343014402
Ah ja. Cleopatra.
Nou ja, buiten Cleo dan?
Het vervelende is dat het wel degelijk belangrijk is dat rechtse politici de media aanpakken, maar dat Trump het weer op zo'n onhandige en belachelijke manier doet dat hij de rechtse beweging alleen maar ondermijnt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten