Voor 110 miljard is alles te koop, ook Trump's principes

Geen categoriemei 20 2017, 20:00
De Verenigde Staten gaan voor 110 miljard dollar wapens leveren aan Saudi-Arabië. President Trump en koning Salman hebben vandaag bekokstoofd dat dit een goed plan is.
Lekker bezig die Trump! Het past wel een beetje bij hem, de zakenman die op geen principe meer acht slaat zodra er geld te verdienen valt. Het lijkt er aardig op dat niet Mexico, maar Saudi-Arabië voor de 'Trump Wall' gaat betalen. Vandaag in de Telegraaf:

Het defensiematerieel moet de veiligheid van de trouwe bondgenoot van de VS verhogen tegen onder meer „de dreiging van Iran”. De overeenkomst bevestigt de goede relatie tussen de VS en de Golfstaten, zo zegt de VS. Ook op andere gebieden, zoals olieproductie, hebben Amerikaanse bedrijven contracten gesloten met Saudi-Arabië.

De dreiging van Iran, waar net een nieuwe president gekozen is die heeft gezegd een gematigde koers te willen varen. Het zou misschien verstandiger zijn geweest om daarop te anticiperen, in plaats van Saudi-Arabië van oorlogstuig te voorzien. En o ja, ook nog op andere gebieden, zoals olieproductie, zijn deals gesloten. Natuurlijk, het zal ook niet. De politiek waar we nu getuige van zijn heeft maar een criterium: waar valt het meeste te halen.
Het Belgische Nieuwsblad schreef voorafgaand aan het bezoek al een beschouwing:

Opmerkelijk: bij hun aankomst droeg Melania Trump, echtgenote van de Amerikaanse president, geen hoofddoek. Toen de Obama’s in januari 2015 de begrafenis van koning Abdullah bijwoonden en Michelle Obama verschillende keren zonder hoofddoek verscheen, had Donald Trump nog getweet dat geen hoofddoek dragen een belediging is. “Veel mensen zeiden dat het prachtig was dat mevrouw Obama geen hoofddoek droeg in Saoedi-Arabië, maar zij waren beledigd. We hebben genoeg vijanden”, aldus the Donald destijds.

Dat is nog eens een ommekeer! Trump wordt in ieder geval in deze kwestie geleid door opportunisme in plaats van principes. Ook op twitter zijn de reacties behoorlijk unaniem:
https://twitter.com/Pensioenspook/status/865972527029522432
https://twitter.com/JensFranssen/status/865936269381165058
https://twitter.com/ABVV_CCopers/status/865986700014735360
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten