Wauw! Doodsbange linkse media tegen adverteerders: 'Boycot incorrecte media alsjeblieeeft!'

Geen categoriemei 05 2017, 16:00
De knettergekke redacties van de Volkskrant en het NRC roepen adverteerders in een dieptrieste open brief feitelijk op om de stekker uit de websites GeenStijl en Dumpert te trekken.
Het zal voor onze lezers geen geheim zijn dat De Dagelijkse Standaard niet bepaald altijd even lovende woorden overheeft voor GeenStijl en het aanverwante Dumpert. Hoewel ze gelukkig er niet voor schromen om te zeggen waar het op staat, komen ze ook vaak genoeg ronduit kinderachtig en grof uit de bocht. Hun stijl verschilt daarmee wezenlijk van de onze, maar hé: dat mag.
Hoewel: met dat laatste zou niet iedereen het eens zijn. Waar ik persoonlijk media die geen blad voor de mond nemen wel kan waarderen, is dat voor de traditionele - lees: linkse - media een existentieel gevaar. Het is dan ook niet zo gek dat ze morgen met deze open brief in het NRC en de Volkskrant komen, die nu al is uitgelekt via, nota bene, GeenStijl:
[caption id="attachment_165923" align="aligncenter" width="700"]Bron foto: GeenStijl Bron foto: GeenStijl[/caption]
Nee, ik neem het je niet kwaad als je het niet ziet zitten dat hele vodje te lezen. Daarom ook een kleine samenvatting: Dumpert en GeenStijl en hun 'reaguurders' hebben zich de afgelopen tijd in niet bepaald chique termen uitgelaten over een journaliste van de Volskrant die het had gewaagd om zich negatief uit te laten over deze sites. Niet geheel onterecht dus, aangezien ze meteen de meest walgelijke opmerkingen over zich heen kreeg. De meeste van die reacties vond men helemaal prima bij de websiteredacties, en werden dus niet verwijderd, puur om te trollen. Lekker bezig maar niet heus dus.
Volgens deze brief reageert men doorgaans niet op getrol, maar dit is kennelijk de uitzondering. En de uitzondering is niet voor de poes: het linkse mediakartel roept namelijk op tot niets minder dan het terugtrekken van adverteerders van de sites. Zou dat gebeuren - en dat is niet uit te sluiten - dan is het natuurlijk snel einde verhaal. Ook voor deze lui geldt immers: geen advertenties leidt tot geen inkomsten, en zonder inkomsten geen site. Zo simpel is het dan wel weer. Oh, wat zouden die Volkskrant-mensjes dat graag zien gebeuren! Dat zou makkelijk afgerekend zijn met de concurrentie natuurlijk.
Of ik hierin de kant van GeenStijl kies? Nou, nee. Zoals eerder gezegd is dit een site die er zeer dubieuze praktijken op nahoudt, waarvan dit nieuwste debacle weer eens een uitstekend voorbeeld is. Ik sta hierin vooral tegen het NRC en de Volkskrant. Het is namelijk niet aan zogenaamde 'verdedigers van het vrije woord' om op te roepen tot een boycot van andere media, hoe bont die het soms ook maken. Dat is simpelweg niet hun taak. Uiteindelijk is het aan adverteerders zelf om een morele keuze te maken wat betreft waar ze wel of niet adverteren, en die keuze hoeft hen zeker niet te worden opgelegd door een kartel dat beseft al jarenlang terrein te verliezen aan partijen die niet overdreven politiek-correct zijn. En ja, dat zal een pijnlijke bewustwording zijn geweest, die kennelijk tot dit soort stuiptrekkingen leidt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten