Zo veilig is Frankrijk: Greenpeace-gekkies hangen probleemloos anti-Le Pen-spandoek aan Eiffeltoren

Geen categoriemei 05 2017, 15:00
Frankrijk heeft beloofd in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van zondag alles te doen om de veiligheid van de Fransen te waarborgen, als zij richting de stemlokalen gaan. Helaas lijkt dat vooralsnog weinig van terecht te komen.
Het zijn waarschijnlijk de meest gespannen presidentsverkiezingen in de recente Franse geschiedenis. Niet alleen nemen twee kandidaten het tegen elkaar op die samen minder dan de helft van de bevolking achter zich hebben staan - voor velen is het dus kiezen tussen twee kwaden - maar de angst voor terreur hangt over het land. En niet zonder reden: honderden mensen hebben de afgelopen twee jaar het leven gelaten door toedoen van aanslagen door terreurgroep ISIS, die niets liever doet dan zoveel mogelijk 'ongelovigen' letterlijk een kopje kleiner te maken.
Je zou dan ook verwachten dat de beveiliging in het land op dit moment niet te omzeilen valt. Helaas heeft een stel andere terroristen - linkse klimaatterroristen in dit geval - vrijdag goed duidelijk gemaakt dat die veiligheidsmaatregelen weinig waard zijn. Ondanks dat de Parijse Eiffeltoren - het meest bezochte betaalde monument ter wereld! - nu een fort zou moeten zijn, slaagden zij er probleemloos in om een spandoek van tientallen (!) meters langs de toren op te krijgen. Daar hield het echter niet op: ze namen ook, zonder dat iemand dat kennelijk raar vond ofzo, een klimuitrusting mee waarmee ze vervolgens van de toren abseilden, mét het spandoek. Dat hingen ze vervolgens aan de metalen constructie, zodat half Parijs hun boodschap kon zien: "Liberté, Égalité, Fraternité - #resist". Dit is natuurlijk een verwijzing naar de Franse verkiezingen, en de typisch Franse waarden die natuurlijk metéén de prullenbak in zouden verdwijnen als Marine Le Pen zondag tot president verkozen zou worden. Niet dat daar echt een realistische kans op bestaat, maar goed: linkse straatterroristen laten natuurlijk nooit een kans voorbij gaan om mensen die de waarheid durven te zeggen als gevaarlijke gekken weg te zetten.
Toch is dat hier niet eens zozeer het grootste probleem. Al hadden ze "Stem op Le Pen!" op het ding geschreven, dan nog moeten we ons afvragen hoe ze dit voor elkaar gekregen hebben. Feit blijft dat je je als land vanzelfsprekend nooit helemaal kunt beschermen tegen terrorisme: je kunt moeilijk in elke zijstraat betonblokken en gewapende militairen neerzetten. Dit gebeurde echter op dé plek waar niets aan het toeval overgelaten zou moeten worden, en dat maakt wel duidelijk dat die veiligheidspraatjes van François Hollande in de praktijk weinig betekenen. Tijd voor een president die veiligheid wél serieus neemt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten