Amerikaanse student Otto Warmbier dood na vreselijke behandeling in Noord-Korea

Geen categoriejun 20 2017, 9:38
De 22-jarige student werd onlangs 'vrijgelaten.' Nu is hij dood.
Eerder deze maand werd de 22-jarige Amerikaanse student Otto Warmbier vrijgelaten uit een Noord-Koreaans concentratiekamp. De arme jongen was veroordeeld vanwege het stelen (of beschadigen) van een propagandaposter van het regime tijdens een reis naar het stalinistische nachtmerrierijkje.
Bij zijn vrijlating kregen zijn familie en de Amerikaanse autoriteiten te horen dat, oh, oeps, sorry, er een klein probleempje was. Hij lag namelijk aan maanden in een coma. Dat zou gebeurd zijn nadat hij botulisme had opgelopen, aldus de communistische slachters. Geen mens die daarin trapt -- waarschijnlijk is hij gewoon net zo lang gewurgd tot hij in coma viel.
Nu, kort nadat hij 'herenigd' werd met zijn vader en moeder is de arme Otto helaas overleden.
Het Witte Huis heeft het gezin Warmbier een bericht gestuurd en meteen ook even uitgehaald naar Kim Jong-Un, de leider van het criminele Noord-Koreaanse regime verantwoordelijk voor zijn dood."Otto's fate deepens my Administration's determination to prevent such tragedies from befalling innocent people at the hands of regimes that do not respect the rule of law or basic human decency. The United States once again condemns the brutality of the North Korean regime as we mourn its latest victim," aldus Trump.
Dat klinkt allemaal hartstikke indrukwekkend, maar helaas heeft de familie Warmbier daar helemaal niets aan.
Geen wonder dus dat er nogal wat Amerikaanse columnisten zijn die denken dat er heel binnenkort actie genomen moet worden tegen Kim.
https://twitter.com/JonahNRO/status/876918615584493569
https://twitter.com/jazzshaw/status/876924074643120129?refsrc=email&s=11
https://twitter.com/Jeff_Jacoby/status/876918226487083009
https://twitter.com/omriceren/status/876911494147055616
De wereld heeft het stalinistische misdaadregime van Noord-Korea al veel te lang geaccepteerd. De dood van Otto Warmbier moet de hele ontwikkelde wereld nu aanzetten om er eindelijk voor te zorgen dat het Kim-regime definitief verdwijnt. En snel ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten