Baudet: insiders zeggen dat Wilders moeite heeft om Rotterdamse PVV van de grond te krijgen

Geen categoriejun 21 2017, 14:00
"Hij heeft nog niet eens een lijsttrekker gevonden."
De leden van Leefbaar Rotterdam zijn gisteravond unaniem akkoord gegaan met het plan om samen te werken met het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. De gedachte achter die samenwerking is simpel: FVD steunt Leefbaar bij de gemeenteraadsverkiezingen, terwijl Leefbaar FVD juist weer helpt bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Win-win dus.
Helaas is Geert Wilders daar allerminst blij mee. Hij wil namelijk zijn eigen PVV-afdeling opzetten in Rotterdam en hoopt daar een grote entree te maken in de gemeenteraad. Daarom zet hij de aanval vol in op Leefbaar én FVD.
Hoewel Wilders duidelijk op een goede afloop hoopt hoort Baudet dat het minder goed gaat met Wilders' Rotterdamse avontuur dan de PVV-leider wil. Dat zei hij gisteravond tegen journalisten van TV Rijmond, die bij de vergadering van Leefbaar waren:

"Het is nog niet zeker of Wilders ook echt mee gaat doen in Rotterdam. Insiders vertellen me dat hij nog niet eens een lijsttrekker heeft gevonden. Dus hou erover op en heb het liever over de constructieve samenwerking die we hier zijn aangegaan."

Op Twitter voegt Baudet daar aan toe dat hij en FVD niet anti-Wilders zijn. Sterker nog, wat hem betreft gaan hij en Wilders óók met elkaar samenwerken:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/877456186165129217
Heel slim, want veel kiezers die tussen FVD en PVV twijfelen willen dat die partijen samen met elkaar optrekken en links aanvallen. Door de deur naar de PVV wagenwijd open te zetten geeft Baudet die kiezers ironisch genoeg juist een reden om hem (en Leefbaar) te steunen, terwijl Wilders ze tegen zich in het harnas jaagt door Eerdmans voortdurend te beledigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten