Bespaar een misaankoop op je toekomstige auto

Geen categoriejun 28 2017, 13:30
Het gebeurt helaas te veel in Nederland. Een teleurstellende misaankoop omdat je de zaken niet goed hebt gecontroleerd. Een auto verkopen op basis van zaken niet verkopen levert de verkopen namelijk (veel) meer geld op. Een misaankoop kan aan verschillende factoren liggen. Je kan een auto hebben gekocht op zaken waarmee is gefraudeerd, dit kan zijn:
- De kilometerstand
- De waarde van de auto
- De schade van de auto
- Het aantal vorige eigenaren
De kilometerstand van een voertuig
Gemiddeld 5 procent van de tellerstand van voertuigen in Nederland klopt niet met de werkelijkheid, dit is in de meeste gevallen te danken aan fraude. Dit gebeurd door de tellerstand terug te draaien, een lagere kilometerstand betekent namelijk een hogere waarde van de auto. Je kunt dus eenvoudig een auto te kopen welke is gebaseerd op een niet correcte kilometerstand, waardoor je te veel betaald.
De waarde van een tweedehands auto
Te veel betalen voor een auto, het gebeurd nog te veel. Dit komt met name door niet op de hoogte zijn van een gemiddelde prijs van de actuele waarde. Uiteraard is er nooit een exacte prijs aan een auto vast te zetten, maar te kijken naar de marktwaarde van de auto geeft wel een goede indicatie.
De schade aan de auto
Niet elke schade wordt opgegeven bij de verkoop van een auto, maar dit wordt wel altijd geregistreerd indien het gaat om een RDW-erkende garage. Dit is namelijk officieel verplicht in Nederland. Een auto met veel schade, ook al is deze niet te zien, is namelijk minder waard. Het kan dus zijn dat je veel te veel betaald voor een auto, welke er goed uit ziet, maar al meerdere keren veel schade heeft opgeleverd.
Het aantal (vorige) eigenaren
Dat een auto van eigenaar verwisseld is natuurlijk heel normaal, maar indien een auto veelvuldig van eigenaar verwisseld in een korte tijd, dan brand er wel een lampje. Dit is in veel gevallen een slecht teken, dit kan zijn dat er wat mis is met de auto.
Dit zijn de vier grootste factoren die zorgen dat je snel een misaankoop kunt doen van je nieuwe auto. Maar gelukkig is er ook een mogelijkheid om dit te voorkomen, namelijk het uitvoeren van een kenteken check voor je aankoop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten