ChristenUnie-baas Gert Jan Segers dolblij dat Pechtold hem nu opeens wél lief vindt

Geen categoriejun 22 2017, 14:00
Ah. Segers mag met de grote kinderen spelen. En dat vindt hij werkelijk fan-tas-tisch.
Een week of wat geleden had het er alle schijn van dat Gert Jan Segers en zijn ChristenUnie zowaar iets van principes hadden én ook nog eens een rechte rug. Ze lieten zich niet zomaar de maat nemen door Alexander Pechtold van D66. Niet zo gek, want de nepliberaal wil onder meer eenzame ouderen én zieke kinderen euthanasie laten plegen. Pardon, pardon, ik bedoel natuurlijk dat hij dat mogelijk wil maken voor ze. Zodat ze niemand meer tot last zijn, vat u wel?
Vervolgens had diezelfde Pechtold de euvele moed om Segers als vuilnis te behandelen. Hij confronteerde de CU-leider met een waslijst aan sociaal-progressieve plannetjes: tekenen of wegwezen! Voor Segers verbouwereerd kon opkijken werd de bijeenkomst beëindigd en vertelde Pechtold aan iedereen dat hij écht geen zaken wenste te doen met zo'n middeleeuwse club die zowaar in de waardigheid van het menselijk leven gelooft.
Nu, korte tijd later, zijn Segers en Pechtold opeens de beste vrienden. Dat blijkt tenminste duidelijk uit een interview dat Segers gaf aan het Reformatorisch Dagblad:

U hebt de excuses van Pechtold aanvaard?

Die heeft hij niet gemaakt en die heb ik ook niet geëist. Kijk, in de persoonlijke sfeer kunnen wij over veel zaken heen stappen. Dat hoort bij onze professie.

Wat echt relevant is, is dat we vanaf nu gaan werken aan herstel van vertrouwen. Dat vertrouwen zal vast weer gaan groeien als blijkt dat we straks –vanuit een sterk gevoelde verantwoordelijkheid om het goede voor ons land te zoeken– op diverse inhoudelijke punten tot overeenstemming kunnen komen.”

Segers en zijn partij zijn tot op het bot beledigd door Pechtold, die eist dat eist dat zwakkeren onder druk van niet-liefhebbende naasten uit het leven stappen, maar de CU-leider is maar al te graag bereid om te werken aan het "herstellen" (was het er ooit dan) van het "vertrouwen."
Zo zie je maar weer dat het hele partijkartel werkelijk één pot nat is. Zelfs een quasi-christelijke partij als ChristenUnie is bereid om haar principes overboord te gooien in ruil voor wat macht.
Tja, zolang de belastingen maar verhoogd kunnen worden en er voor de rest flink weggekeken kan worden, he? Want daar gaat het linkse clubs als D66 en ChristenUnie uiteindelijk écht om. Alle andere 'principes' belanden voor je 'formatie' kunt zeggen in de prullenbak als het ze ministerspost op twee oplevert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten