jan roos

Column Jan Roos: Amateurtoneel

Geen categoriejun 16 2017, 11:30
Twee maanden geleden verklaarde men mij nog voor gek toen ik opperde dat het toneelspel rondom de formatie uiteindelijk tot gevolg heeft dat de PvdA weer aanschuift.
Dat Rutte en Buma (Pechtold en zijn club deugers zijn gewoon links) zoveel moeite deden om het extreem-linkse GroenLinks een coalitie binnen te paaien was puur voor de show. Een walgelijke show overigens voor VVD- en CDA-stemmers die natuurlijk weinig moeten hebben van de partij gevuld met communisten, krakers, RARA-terroristen en vrolijke progressieve mensen die heel aardig zijn totdat je een andere mening hebt. De heren wisten heus wel dat er een punt zou komen dat snotneus Klaver het niet over zijn groene en linkse hartje zou kunnen verkrijgen.
Het uitsluiten van de Christenunie door D66 is onderdeel van de hele opzet. Segers en de rest van zijn lieverds zijn natuurlijk hartstikke links, dus geen enkel probleem voor kereltje Pechtold. Dat hij opeens problemen heeft met het geloof en daarbij behorende achterlijkheden als anti-abortus en anti-euthanasie is wel een puntje, maar zo tegen godsdienst zijn de democraten niet. Want alles wat met de islam te maken heeft is zo'n beetje heilig bij Deug66. Zo wil de kroonprinses, de locoburgemeester van Amsterdam, Kajsa Ollongren, meer onderzoek naar hoofddoeken bij de politie. Als je denkt dat we die onzinnige discussie hebben gehad buigt D66 nog even dieper richting het oosten.
Dat Herman Tjeenk Willink, een PvdA-fossiel, werd gevraagd om Edith Schippers op te volgen als informateur was het begin om de grootste verliezer van de afgelopen verkiezingen richting kabinet Rutte-III te loodsen. Deze week kwam het hoge woord er dan ook eindelijk uit. Tjeenk Willink riep de Partij van de Arbeid op open te staan voor mogelijke deelname en als een duveltje uit een doosje kwam daar kereltje Pechtold om zijn voorkeur voor de sociaal-democraten uit te spreken.
Hoe zal het verder gaan? De formatie zal nog wel even aanmodderen totdat het zogenaamd niet zo meer verder kan. Dan wordt er een beroep op Asscher gedaan om in “landsbelang” toch deel te nemen. Waarna Lodewijk via een partijcongresje de zege krijgt van zijn achterban om deel te nemen. “Want het land moet geregeerd worden” of zoiets. Binnen no time zullen de heren uit de formatie zijn, want dat lag allang al die tijd klaar. Asscher op Sociale Zaken en Dijsselbloem op Financiën. En zo is het weer duidelijk: de PvdA is net als herpes, telkens als je denkt dat er vanaf bent steekt het weer de kop op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten