FNV doet een Stalintje: "Er komt geen akkoord over de arbeidsmarkt"

Geen categoriejun 15 2017, 13:00
Want stel je voor dat je zaken moet doen met werkgevers...
De socialisten van vakbeweging FNV gooien het hoofd weer eens in de nek:

Vakbeweging FNV gooit definitief de deur dicht naar een nieuw sociaal akkoord met de werkgevers. „Er komt geen nieuw akkoord over de arbeidsmarkt”, zegt vicevoorzitter Mariëtte Patijn.

Er zijn een aantal zaken waar de FNV over zeurt zoals "loondoorbetaling bij ziekte" (meer, meer, meer kosten voor werkgevers), arbeidsongeschiktheid bij zzp'ers (meer, meer, meer overheidsbemoeienis) en wat socialisten (en De Telegraaf dus ook) "de doorgeslagen flexibilisering" noemen (minder, minder, minder ruimte voor flexibele relaties).
Oh ja, en de FNV weigert daarnaast ook nog eens afspraken te maken met werkgevers over versoepeling van het ontslagrecht. Zo'n versoepeling zorgt er natuurlijk voor dat werkgever eerder mensen aannemen -- ze zijn immers niet bang dat ze niet van ze afkomen als ze tegenvallen -- maar de FNV heeft daar lak aan. Die organisatie bestaat namelijk alleen maar om mensen die op dit moment werknemer zijn een hand boven het hoofd te houden. Of, nou ja, om ze zo erg te beschermen dat ze zelfs niet ontslagen kunnen worden als ze hun werk niet doen.
"We gaan geen dingen wijzigen waar de werkgevers hun handtekening onder hebben gezet. Het aanpassen van de ontslagbescherming betekent alleen maar meer flex. Daar beginnen we dus niet aan," aldus vicevoorzitter Mariëtte Patijn die daarmee maar weer eens bewijst dat het lot van bedrijven (lees: organisaties die mensen in dienst hebben) haar geen bal interesseert.
Tijd om vakbonden -- en FNV voorop -- eindelijk helemaal op te doeken. Deze organisaties voegen werkelijk niets toe; ze behartigen de belangen van hun leden niet eens meer. Weg ermee, laat werknemers -- die tegenwoordig mondig genoeg zijn -- zélf afspraken maken met hun werkgever. Daar hebben ze geen socialistische overlords bij nodig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten