Jan Roos: "De overstap van Leefbaar naar NIDA is zoiets als Sylvana Simons die pepernoten gaat strooien"

Geen categoriejun 27 2017, 14:00
En "als een feminist die opeens niet meer zeurt."
In zijn nieuwste vlog haalt Jan Roos op keiharde (en hilarische) wijze uit naar Mohammed Nogwattes -- je weet wel, de man die gisteravond liet weten over te stappen van Leefbaar Rotterdam naar NIDA -- én naar diens voormalige vrienden van Leefbaar Rotterdam.
"De overstap van Leefbaar naar NIDA" is nogal wat, aldus Roos. "Het is zoiets als een feminist die opeens niet meer zeurt, als Sylvana Simons die pepernoten gaat strooien, of als het NOS Journaal dat opeens geen gekleurde journalistiek wil uitzenden: een flinke stap zeg maar."
Dat klopt natuurlijk volledig. Dat je van Leefbaar overstapt naar, zeg, de PVV of zelfs de VVD? Prima te begrijpen. Maar van Leefbaar naar NIDA? Dat is niet slechts "opvallend," het is knettergek.
Of toch niet? Roos legt vervolgens namelijk uit dat dit bepaald niet de eerste keer is dat een islamitische politicus van een seculiere partij overstapt naar een uitgesproken islamistische groep. Nee, volgens Roos is het échte probleem dat Leefbaar Mo in de gemeenteraad liet plaatsnemen onder het motto dat ze "er eentje van hullie" bij wilden hebben in de strijd tegen overlast van bepaalde bevolkingsgroepen.
Voor Leefbaar Rotterdam en partijleider Joost Eerdmans vormt dit volgens Roos een enorm probleem. Eerdmans is namelijk doodsbenauwd voor de PVV. Hij is zelfs zo ontzettend bang voor Geert Wilders dat hij de PVV-leider eerder dit jaar niet tegen zich in het harnas wilde jagen door de politieke partij VNL publiekelijk te steunen. Dit terwijl het grootste talent van Leefbaar Rotterdam, Tanya Hoogwerf, hoog op de kieslijst van die partij stond. "Joost was namelijk bang daarmee PVV-minnend Leefbaar voor het hoofd te stoten," aldus Roos. "Zo zei hij zelf."
Zoals bekend kreeg VNL geen zetels. Eerdmans heeft nu een samenwerkingsverband met Forum voor Democratie. Volgens Roos is dat niets meer of minder dan een "wanhoopspoging" ondernomen omdat de PVV heeft aangekondigd volgend jaar te gaan doen met de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag.
"Zo zie je niet alleen de lafheid van deze keuze," zegt Roos hard, "maar dat je als oer-Rotterdamse partij moet samenwerken met de kakkineuze, elitaire Thierry Baudet van de Amsterdamse grachtengordel het schip reeds verloren is. Niet Mo de Marokkaan wordt het einde van Leefbaar, maar de slappe knieën van Eerdmans en de zijnen. En zo gaat ook het laatste beetje Pim verloren."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten