Jan Roos: formatie wordt langzaam de kant opgeduwd van de PvdA

Geen categoriejun 18 2017, 15:00
De sociaaldemocraten móéten meedoen van de elite.
Jan Roos, die eerder deze maand een punt zette achter het leiderschap van VNL (de partij die gisteren besloot om zichzelf op te heffen), maakt in één tweet duidelijk dat er weer eens heel vieze spelletjes gespeeld worden in de politiek:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/876352070072324097
Dat klopt 100 procent. Ik roep nu al een tijdje dat alles erop gericht is om de PvdA de coalitie in te rommelen. En dan zal de strategie van de PvdA zijn dat zij bewezen hebben de enige linkse partij te zijn met verantwoordelijkheidsbesef, en Rutte zal de PvdA behoorlijk wat willen geven om haar linkse credentials op te vijzelen. Het daadwerkelijke beleid van zijn kabinet maakt hem immers toch niets uit; hij wil over een paar jaar naar Europa. Het kabinet Rutte III is zijn laatste kunstje in eigen land voor hij zich laat wegpromoveren.
Helaas betekent dit ook dat Nederland uiteindelijk met de gebakken peren zit omdat dat een partij die van 38 naar 9 zetels ging bij de afgelopen verkiezingen onevenredig veel invloed zal uitoefenen op het kabinetsbeleid. Zoals Lars Benthin eerder vandaag al schreef:

Wie weet krijgen we toch weer een links kabinet. Wie daar op zit te wachten met een rechtse meerderheid in Nederland, dat mag Joost (Eerdmans) weten.

Zo wint de elite de verkiezingen toch weer -- ook al hebben ze die eigenlijk verloren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten