Jihadistische slachters van ISIS claimen aanslag in Londen

Geen categoriejun 05 2017, 12:00
Des te meer reden om die terroristische organisatie in één klap van de aardbodem te vegen.
De massamoordenaars van ISIS hebben de verantwoordelijk opgeëist voor de vreselijke aanslag in Londen van zaterdagnacht. "Een team van strijders heeft de aanval van gisteren uitgevoerd," aldus Amaq, het officiële persbureau van de Islamistisch extremistische slachters, in een verklaring.
Het is weinig verrassend dat ISIS deze aanslag opeist, maar dat maakt het niet minder zorgwekkend. Als je naar de informatie kijkt die de afgelopen 24 uur boven is komen drijven is namelijk duidelijk dat tenminste één van de aanslagplegers nauwe banden met ISIS had en zelfs 'strijders' voor de terreurgroep probeerde te rekruteren.
Als deze aanslag en deze claim van verantwoordelijkheid iets bewijst dan is het dat de tijd al lang en breed gekomen is om ISIS nou eindelijk van de aardbodem te vegen. Deze terroristen vormen niet alleen een bedreiging voor mensen in het Midden-Oosten, maar ook voor ons, Europeanen. Westerse regeringen kunnen wel roepen dat het allemaal best meevalt en dat ISIS het beste kapot gemaakt kan worden "met behulp van groepen en legers in de regio," maar dat gaat veel te langzaam. Iedere dag dat ISIS bestaat is een dag waarop onschuldige burgers vermoord (kunnen) worden.
De overheid heeft de plicht om diens burgers te beschermen. Maar dat lukt niet zolang a) ISIS-gekken vrij rondlopen in Europa en b) ISIS een extremistisch 'kalifaat' heeft in het Midden-Oosten. Op beide fronten moet dus onmiddellijk iets gedaan worden. Extremistische gekken in het Westen moeten opgepakt worden, en het radicale 'kalifaat' van ISIS moet van de aardbodem geveegd worden. Niet volgend jaar, niet volgende maand, maar vandaag nog. Het interesseert me niet hoeveel geld daarvoor nodig is of hoeveel troepen ervoor ingezet moeten worden. Veiligheid is dé prioriteit; een staat die de veiligheid van zijn burgers niet beschermt verliest zijn legitimiteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten