Max nog steeds witheet van woede: "Ze verwachten van mij dat ik mijn best doe dan verwacht ik dat ook van het team"

Geen categoriejun 27 2017, 9:00
Max Verstappen liet het ronde bij de pers gisteren bewust even aan zich voorbij gaan na de zoveelste faalactie van zijn team.
Er zijn twee aspecten aan het karakter van Max Verstappen die hem één van de meest populaire coureurs van allemaal maken: zijn ongelooflijke talent én zijn eerlijkheid. Wat dat laatste betreft maakte hij gisteravond laat maar weer eens duidelijk dat hij qua karakter op en top een Nederlander is en dus totaal geen blad voor de mond neemt.
"Ik had geen zin in om met de pers te praten op dat moment. Het leek me ook verstandig om niet meteen te reageren," legde hij 's avonds uit in het tv-programma Peptalk van Ziggo Sport. Hij had er namelijk gewoon even genoeg van. Hij probeert iedere keer weer het maximale eruit te halen, maar steeds weer mislukt alles door technische problemen. Max:

"Ik lag op dat moment in zo'n goede positie, zeker gezien wat er achteraf allemaal is gebeurd. Ze verwachten van mij dat ik mijn best doe, dan verwacht ik dat ook van het team."

Dat is het precies... en het is waarom het goed is dat Max nu eindelijk eens met zijn vuist op tafel slaat. We hebben gezien wat Red Bull Racing doet als een coureur een paar keer achter elkaar een grote fout maakt: vorig jaar werd Daniil Kvyat daardoor teruggezet naar Toro Rosso, het kleinere broertje van Red Bull. Maar nu het 't technische team is dat fouten maakt -- een andere verklaring is er niet voor het feit dat het alleen Max' motor is die er steeds meer ophoudt -- neemt het team geen actie. Dat kan niet.
Max:

"Het probleem, dat weet ik wel zeker, was de motor. Wát precies, zijn ze nog uit aan het uitzoeken. Het vervelende is dat dit de enige motor van Renault is die niet werkt. Dat is apart. Gelukkig is die motor nu kapot. Er moet een nieuwe in."

Dat is natuurlijk ongelooflijk triest: een Formule 1-coureur die blij is dat zijn motor helemaal kapot is omdat er nu een nieuwe in moet. Normaal gesproken vindt zo'n coureur dat erg vervelend, maar Max logischerwijze niet; hij hoopt nu een motor te krijgen die het voor de verandering wél doet.
Op Twitter zijn de afgelopen dagen berichten voorbij gekomen van mensen die het zo vreemd vinden dat het steeds Max' motor is die het begeeft dat ze vermoeden dat iemand de boel van binnenuit saboteert. Max gelooft dat niet:

"De monteurs zijn er ook kapot van. Zij zijn ook dag en nacht bezig om ervoor te zorgen dat ik tip en top aan de start kan verschijnen."

We geloven hem maar op zijn woord, maar je vraagt je wel af of dit betekent dat Max' ingenieus gewoon minder goed zijn dan die van Daniel Ricciardo. Krijgt de Australiër de voorkeur en dus de beste mensen?
Het goede nieuws? Morgen gaat Max zich voorbereiden op de volgende Grand Prix. "Dan moet ik rijden op de simulator," aldus het wereldtalent. "Het grote voordeel is dat dan de motor in ieder geval niet kapot kan gaan."
Eigenlijk zegt dat alles over de wanprestaties van Red Bull en Renault: Verstappen kijkt uit naar het racen op de simulator omdat hij weet dat hij dan voor de verandering géén technische problemen zal hebben. Triester dan dat wordt het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten