Max reageert op kwalificatie voor Grand Prix van Azerbeidzjan: "Niet fijn om als vijfde aan de race te beginnen"

Geen categoriejun 24 2017, 20:05
Max Verstappen ziet dat de auto krachtiger is, maar er zijn nog steeds problemen waardoor hij helaas genoegen moest nemen met de vijfde plek in de kwalificatie.
Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan liet Max Verstappen weten dat hij niet tevreden was met zijn vijfde startplek. Hij werd namelijk voor de zoveelste keer dit seizoen gehinderd door technische problemen. "Ik had derde moeten worden," maar dat lukte niet omdat er in de derde kwalificatiesessie wéér iets misging.
Het goede nieuws, aldus Max? De updates van Renault hebben wel degelijk voor een verbetering gezorgd. Hij is ervan overtuigd dat hij vandaag de derde tijd had moeten neerzitten, direct na Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes. Want ja, qua pure snelheid lijkt Red Bull Ferrari te hebben bijgehaald, in ieder geval op dit circuit. Max was veel sneller dan Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel tijdens de trainingsessies, en ook tijdens de kwalificatie liet hij de Ferrari-coureurs steeds achter zich. Ze konden zijn tijd in de derde sessie uiteindelijk alleen maar verslaan omdat zij géén technische pech hadden.
Maar ja, de Formule 1 is natuurlijk ook een technische sport. Ja, de Red Bull van Max is sneller dan eerder dit seizoen, maar als de wagen steeds uitvalt vanwege dit of dat mankement heeft hij daar niets aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten