Trump gaat los op politiek correcte burgemeester van Londen: "Al 7 doden, maar hij zegt, 'maak je geen zorgen'!"

Geen categoriejun 04 2017, 19:00
De Amerikaanse president beschouwt de wereldwijde PC-brigade overduidelijk als dé vijand.
Eerder vandaag reageerde Trump op de aanslag in Londen door maar weer eens te pleiten voor zijn immigratieverbod voor mensen uit bepaalde islamitische landen. Onze eigen Tim Engelbart schreef daar al over. Maar Trump was nog lang niet klaar. In een andere tweet haalde hij namelijk ook uit naar Sadiq Khan, de islamitische en vooral ook buitengewoon politiek correcte burgemeester van Londen.
In een interview met de BBC zei Khan namelijk dat mensen zich vooral "geen zorgen" moeten maken nu ze meer politieagenten (dan ooit) op straat zien. Trump vindt dat overduidelijk niet kunnen:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/871328428963901440
De website Raw Story heeft het één ander op te merken aan Trumps tweet, zoals dat hij Khans opmerking uit zijn verband lijkt te rukken. Volgens de linkse site had Khan het namelijk niet over het gevaar dat islamistisch extremisme vormt, maar puur en alleen over het aantal agenten:

“Londoners will see an increased police presence today and over the course of the next few days,” Khan said in the interview.

There’s no reason to be alarmed. One of the things the police and all of us need to do is ensure that we’re as safe as we possibly can be,” he continued, before adding that London “will never let terrorists win.”

Khan lijkt het inderdaad anders bedoeld te hebben, maar dat maakt zijn opmerking natuurlijk niet minder onhandig. Niet zo gek dus dat hij vandaag onder vuur wordt genomen -- en nee, niet alleen door Trump. Analyseer die uitspraak maar eens: mensen moeten niet bang worden omdat ze meer politie op straat zien. De gedachte daarachter is natuurlijk: het betekent niet dat de autoriteiten geloven dat er nog een aanslag aankomt.
Oké, duidelijk. Maar: helaas weten we ook dat er 23.000 extremisten in het Verenigd Koninkrijk zijn en dat ze nu in korte tijd al twee keer hebben toegeslagen. Oh ja, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat de terreurdreiging nog steeds heel groot is in het VK, aldus de autoriteiten zelf. Zie dit citaat van de website van inlichtingendienst MI5:
Screen Shot 2017-06-04 at 19.08.19
Wat dat ("severe") betekent?
Screen Shot 2017-06-04 at 19.09.12
Met andere woorden, er is wel degelijk reden om je zorgen te maken; niet alleen omdat er aanslagen gepleegd zijn, maar ook omdat MI5 zélf stelt dat een nieuwe aanslag "heel waarschijnlijk" is.
Khan kan opmerkingen over "not alarmed" zijn dus maar beter voor zich houden, of zich in ieder geval op een andere manier uitdrukken; op een manier waaruit blijkt dat er wel degelijk reden voor zorg is, waarbij hij desalniettemin benadrukt Britten zich niet moeten laten verlammen door aanslagen. Daarmee geef je een heel ander signaal af.
Overigens is het niet de eerste keer dat een lid van de Trump familie Khan aanpakt. In 2016 bekritiseerde Trumps zoon Donald Trump Jr. Khan al nadat gezegd had dat terroristische aanslagen "er nu eenmaal bij horen" als je in een grote stad woont.
https://twitter.com/DonaldJTrumpJr/status/844594059679334400
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten