Zalm zoekt meteen de confrontatie: 'medisch-ethische onderwerpen' komen volgende week meteen aan de orde

Geen categoriejun 28 2017, 21:00
CU op ramkoers met D66.
De nieuwe informateur, Gerrit "Weg met de gulden" Zalm, heeft er zin 'an. Hij laat namelijk weten dat hij de onderwerpen die voor frictie zorgen tussen ChristenUnie en D66 volgende week meteen de revue laat passeren. Er wordt dus niet rustig afgewacht tot de twee partijen eerst een akkoord hebben gesloten op andere punten, nee, er wordt meteen voor het eggie gespeeld.
https://twitter.com/RoelSchrein/status/880119808041332736
Als tegenstander van Pechtold I word je hier natuurlijk heel hoopvol van. Zal Gert Jan Segers zijn rug rechten? Weigert hij pas op de plaats te maken? En zorgt hij er zo alsnog voor dat het einde oefening is wat deze formatie betreft zodat er nieuwe verkiezingen moeten komen? Het kan zomaar!
Nou nee. Het feit dat Pechtold en Segers met elkaar onderhandelen zegt helaas al genoeg: ze hebben onderling al lang een akkoord gesloten. De puntjes moeten misschien nog even op de 'i' worden gezet, maar dat is het dan wel. De ChristenUnie geeft D66 grotendeels haar zin: kindereuthanasie komt eraan en ouderen zal binnenkort van overheidswege verteld worden dat ze er verstandig aan doen om uit het leven te stappen als ze niet langer productief zijn.
Welkom in de nieuwe 'democratische' (kuch, ahem) heilstaat van D66, ChristenUnie, CDA, en VVD. Is het niet een feest?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten