Dode Pool gevonden in vakantiehuisje in Hoge Hexel na mogelijke steekpartij, andere Pool aangehouden

Geen categoriejul 29 2017, 20:46
In het Villapark Lageveld in Hoge Hexel, bij Wierden in Overijssel, is aan het eind van de middag een dode aangetroffen. Dat meldt Dagblad Tubantia.
Rond 17:00 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij op het park. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze in het huisje het stoffelijk overschot van een persoon aan. De politie wil niet zeggen of het slachtoffer daadwerkelijk is omgekomen door een steekpartij. Ook wil de politie niet zeggen of het een man of een vrouw betreft.
Het park wordt al een tijd niet meer gebruikt als vakantiepark. In de huisjes die er staan worden arbeidsmigranten opgevangen. De meesten van hen komen uit Oost-Europa.
Update 20:40
Vermoedelijk is het slachtoffer een Poolse arbeider. De politie maakte zojuist bekend dat in het vakantiehuisje ook een Poolse gastarbeider is aangetroffen. Hij is aangehouden omdat hij vermoedelijk betrokken is bij de dood van de man.
Op het park, eigendom van Marquette Vastgoed, wonen zo'n 150 Poolse arbeiders. Marquette Detachering is een dochteronderneming van dit bedrijf. De Polen op het park werken bij verschillende bedrijven in de regio Twente. De politie heeft bewakingsbeelden van het park opgevraagd volgens de parkbeheerder.
Bewoners van het park geven aan dat incidenten regelmatig voorkomen op het park.
Update 21:08
Volgens Jos Westerveld, Teamchef Basisteam Politie Twente Noord, is de verdachte inderdaad een Poolse man. De verdachte Pool is overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De taal bemoeilijkt het verdachtenverhoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten