Geert Wilders veegt vloer aan met EU-president Tusk: "middelvinger naar de Nederlandse nee-stemmers!"

Geen categoriejul 14 2017, 16:28
Hoewel Nederlanders massaal NEE zeiden tegen het associatieverdrag met Oekraïne, heeft Tusk het nog steeds over "de Europese aspiraties" van het voormalige Sovjetland. Geert Wilders is woest over deze schoffering van de Nederlandse kiezer.
Geert Wilders ligt op ramkoers met Brussel naar aanleiding van een uitspraak van EU-baas Donald Tusk. Steen des aanstoots: Tusk blijft hameren op de "Europese ambities" van Oekraïne, terwijl Nederlandse kiezers in het referendum juist massaal "nee" zeiden tegen die Europese ambities van het corrupte Oostblokland. Na afloop van de EU-Oekraïne top eerder deze week zei Tusk:

For me the key sentence of the Association Agreement still is that, and I quote: "The European Union acknowledges the European aspirations of Ukraine and welcomes its European choice."

Met andere woorden: het maakt geen donder uit wat Nederlandse kiezers ervan vinden, Oekraïne wordt door Tusk toegejuicht voor de "Europese keuze" die ze hebben gemaakt. De EU-baas steekt dus keihard zijn middelvinger op naar Nederland, vindt ook Wilders. De PVV-voorman spreekt van "huichelarij" en "Brusselse expansiedrift". Hij merkt op dat Tusk kennelijk geen notitie heeft gemaakt van het "inlegvelletje" van Mark Rutte bij het associatieverdrag, waarin staat dat het verdrag geen opmaat vormt naar Oekraïense toetreding tot de EU.
Wilders heeft natuurlijk groot gelijk. Het inlegvelletje van Rutte wás al te slap voor woorden, en nu wordt het ook nog eens volledig genegeerd door de Brusselse elite. Het is tijd dat Nederland een regering krijgt die óns belang vooropstelt, en niet dat van de EU. De EU trekt zich niets aan van inlegvelletjes, het is tijd dat Nederland in Brussel met de vuist op tafel slaat. Thierry Baudet is een politicus die dat wil, en kan. Hij roept de Nederlandse kiezers dan ook op om lering te trekken uit het falen van Rutte, en nóóít meer op VVD of CDA te stemmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten