Hier moet heel Nederland straks rekening mee houden: "ik ben geen vrouw of meneer, maar vreer"

Geen categoriejul 28 2017, 19:00
Een miniscule minderheid voelt zich geen man of vrouw. Val toch niet iedereen lastig met die genderneutrale gekkigheid!
Het lijkt wel alsof er deze week een ware hype is losgebarsten: zowel de gemeente Amsterdam als de Nederlandse Spoorwegen hebben namelijk besloten om een 'genderneutraal' beleid te gaan voeren. Voortaan zullen inwoners van Amsterdam of NS-reizigers niet meer worden aangesproken als "dames en heren", maar als "beste inwoners", "beste reizigers" etcetera.
Sommige mensen identificeren zichzelf namelijk niet als man of als vrouw, maar zweven er ergens tussenin. Voor die mensen zou het kwetsend zijn om termen als "dames en heren" te gebruiken, dus daarom gaat de traditionele aanspreekvorm in de ban. Je zult je vast afvragen: maar hoe werkt dat dan, met die mensen die noch man, noch vrouw zijn? Dat slaat toch nergens op?
De Volkskrant interviewde een zogeheten vreer. Je voelt hem al aankomen, dit is een combinatie van "mevrouw" en "meneer". Luister en huiver:
https://twitter.com/volkskrant/status/890917511058685952
De 'vreer' in kwestie "zweeft maar een beetje heen en weer" tussen de geslachten. Hij noemt zichzelf ook wel een "genderzwerver". De wereld verandert namelijk continu, en dan verandert je geslacht lekker mee. Logisch, toch?

"Zo de wind waait, zo waait mijn gender."

Wat een ongelooflijke onzin. Óf je bent een man, óf je bent een vrouw. Je hebt ofwel een piemel, of een vagina. XY-chromosomen of XX-chromosomen. Duidelijker kan het onderscheid toch niet zijn? Hoe je je voelt maakt helemaal niets uit. Je kunt best een man zijn en jezelf een vrouw voelen, maar dat betekent nog niet dat je een vrouw bént.
Links komt dan altijd met het argument: "ja maar er zijn ook mensen die beide geslachten hebben!!". Dat klopt tot op zekere hoogte: in het geval van interseksualiteit ('hermafrodiet') hebben mensen kenmerken van beide geslachten. In het meest extreme geval kan er zelfs eierstokweefsel én testikelweefsel aanwezig zijn in het lichaam. Het gaat hier om een medische gesteldheid die bij 0,1% van de pasgeborenen in zekere mate voorkomt.
Maar het feit dat een heel kleine groep mensen fysieke kenmerken van beide geslachten heeft, betekent niet dat anderen dan ook maar zomaar kunnen "wisselen" van geslacht. Bij de meeste mensen is het immers volstrekt duidelijk wat ze zijn: man of vrouw. Dat een kleine groep mensen een medische aandoening heeft waardoor ze geslachtskenmerken van zowel mannen als vrouwen hebben, is totaal niet relevant voor mensen die wél in één van beide hokjes passen.
Laat je dus niet misleiden door de argumenten van linkse activisten! Zij willen dat heel Nederland rekening gaat houden met mensen die ervoor kiezen om "genderneutraal" te zijn. De meeste mensen identificeren zich echter gewoon als man of als vrouw. Het slaat dus nergens op om "dames en heren" af te schaffen. De meerderheid hoeft zich niet aan te passen aan een gekke minderheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten