Hilarische Juncker veegt de vloer aan met "belachelijk" Europees Parlement: "Jullie zijn niet serieus"

Geen categoriejul 04 2017, 13:00
Europarlementariërs zijn zo lui dat zelfs Jean-Claude Juncker het helemaal met ze gehad heeft.
De president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, clashte eerder vandaag op schitterende wijze met de voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani. De Luxemburger Juncker noemde het Europees Parlement namelijk "belachelijk" omdat slechts dertig europarlementariërs kwamen opdagen voor een debat met de Commissie en de Raad van de Europese Unie.
"Het Europees Parlement is belachelijk, érg belachelijk" aldus een woedende Juncker in een bijna lege zaal in Straatsburg. "Het feit dat er maar 30 MEPs bij dit debat zijn bewijst dat het Parlement volstrekt niet serieus is.
Vervolgens liet hij weten dat hij nooit nog een keer "een vergadering als deze" zou bijwonen. Voor de goede orde voegde hij daar aan toe dat als Joseph Muscat, de premier van Malta die naar het Parlement was gekomen om te debatteren over het voorzitterschap van de Unie van zijn land, iemand anders was geweest (zoals Angela Merkel of Emmanuel Macron) "het huis stampvol zou zitten."
Tajani was duidelijk gepikeerd door de woedeuitbarsting van Juncker en riep dat de Luxemburger het Parlement met respect moest bejegenen en "andere taal" moest gebruiken, aangezien het niet aan de Europese Commissie is om het Parlement te controleren; dat is andersom.
"Wij zijn niet belachelijk," aldus Tajani tegen Juncker, "ik smeek u."
Jawel, de man beweerde dus in één en dezelfde zin dat het Europees Parlement niet "belachelijk" is... en smeekte Juncker vervolgens om zijn woorden terug te nemen. Triester dan dit wordt het niet.
Nou ja, eigenlijk wel. Voor het eerst in mijn leven moet ik het namelijk eens zijn met Juncker, wat een ware nachtmerrie is. De man is de belichaming van de Brusselse technocratie, maar hij heeft voor de verandering echt een keer gelijk. Europarlementariërs maken zichzelf én het hele concept van de EU te schande door zo massaal weg te blijven bij debatten. Deze mensen zijn echt een stel zielige graaiers die alleen maar in het parlement zitten omdat ze zo razendsnel rijk kunnen worden -- want ja, met alle vergoedingen erbij krijgen Europarlementariërs grof geld.
Hilarisch genoeg gaven de wél aanwezige parlementariërs Tajani vervolgens een applausje toen hij Juncker bekritiseerde omdat die het recht zogenaamd niet heeft om het Parlement te bekritiseren. Waar haal je het botte lef vandaan zeg! Zorg er eerst maar voor dat je fractiegenoten aanwezig zijn bij zulke debatten. Dan mag je daarna een grote bek opzetten.
Ongelooflijk, eigenlijk, maar het is écht zo: het Grote Europese Project wordt begeleid door een stel graaiende amateurs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten