Hopsakeej! Franse legerbaas stapt op omdat Macron keihard op Defensie wil bezuinigen

Geen categoriejul 19 2017, 14:00
Europa neemt haar eigen veiligheid totaal niet serieus.
Emmanuel Macron zou zogenaamd een nieuw soort leider representeren. Jawel, hij was jong en charismatisch. Hij had de Franse politiek op zijn kop gezet. Vanaf nu zou alles anders zijn.
Nou, dat valt nogal mee. Macron is namelijk niet alleen net zo links en eurofiel als de elite vóór hem, hij is ook net zo onnozel als het om de Franse veiligheid gaat. Hij wil namelijk keihard gaan bezuinigen op defensie. En dat terwijl de Franse krijgsmacht al genoeg te lijden heeft onder serieuze tekorten.
Gelukkig blijven gevolgen van dit wanbeleid niet uit. De Franse chief-of-staff -- zeg maar, de hoogste legerbaas -- heeft namelijk zijn ontslag ingediend. Zijn redenering: hij weigert hoofd van een leger te zijn dat niet garant kan staan voor de nationale veiligheid. Macron moet dus op zoek naar een andere trekpop.
https://twitter.com/JCdeGraaf/status/887581799525822465
Daarmee bewijst Macron voor de zoveelste keer dat Donald Trump honderd procent gelijk had toen hij Europa een veeg uit de pan gaf omdat ze niet genoeg investeerde in defensie -- en dan zeker in de NAVO.
De manier waarop Europa omgaat met haar legers, en Frankrijk voorop, is werkelijk schandalig. We breken alles af waardoor we niet eens meer voor onszelf kunnen zorgen, laat staan dat we onze bondgenoten in andere delen van de wereld kunnen beschermen. Dat is al erg genoeg, maar het is ook nog eens levensgevaarlijk. Als er ooit een echte, sterke en goed georganiseerde vijand tegen ons opstaat maken we namelijk geen schijn van kans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten