Je verwacht het niet: topambtenaar verantwoordelijk voor 'deradicalisering' verdacht van fraude en vriendjespolitiek

Geen categoriejul 20 2017, 10:00
Ze is de rechterhand van burgemeester Eberhard van der Laan. Een PvdA'er natuurlijk.
Dit kan voor helemaal niemand als een schok komen: de topambtenaar in de strijd tegen islamistische radicalisering, en rechterhand van burgemeester Eberhard van der Laan, wordt verdacht van fraude. Daarom werd ze vorige week al geschorst. Na een intern onderzoek hadden Amsterdamse ambtenaren gevraagd om een strafonderzoek nadat zij onregelmatigheden aantroffen in de boekhouding.
Justitie houdt zich nu vooral bezig met de vraag of Saadia a.T. zich schuldig heeft gemaakt aan vriendjespolitiek (joh!) en belangenverstrengeling (nee?!). Zo heeft ze haar vriend of ex-vriend ingehuurd voor haar programma's, die hoegenaamd gericht waren op het signaleren van radicaliserende islamitische jongeren. Oh ja, en ze heeft ook nog eens contact met familieleden van Syriëgangers.
Ha, niets aan het handje jongens! Move along, move along!
Het meest verontrustende hieraan is natuurlijk dat deze vrouw kon opklimmen in de Amsterdamse hierarchie en zelfs bekend is komen te staan als 'de rechterhand van de burgemeester.' Het goede nieuws? Gelukkig kan dat alleen in Amsterdam. In de rest van het land bezit zelfs de bestuurlijke elite genoeg gezond verstand om dit soort types niet al te ver te laten komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten