Kijken: verslagen ISIS-gekken druipen geboeid af bij grote schoonmaak in Mosul

Geen categoriejul 13 2017, 16:00
Jihadisten zijn dol op video's met gevangenen erin, vooral in oranje pakjes: deze beelden van het Irakese leger geven ze dan ook even een koekje van eigen deeg!
Enkele dagen geleden konden we het heugelijke nieuws dan toch eindelijk melden: Mosul is officieel voor "bevrijd" verklaard, en het schrikbewind van ISIS is daar eindelijk ten einde gekomen! Dat is natuurlijk geweldig nieuws waar de bewoners daar al jaren op wachten, maar helaas is het allemaal niet zo mooi als het lijkt. De terreurverspreiders van Al-Baghdadi mogen dan wel geen macht meer hebben, maar dat betekent niet dat ze er niet meer zijn. Sterker nog: de hele stad zit waarschijnlijk nog vol met die bloeddorstige types. Vanzelfsprekend zullen ze stuk voor stuk moeten boeten voor hun gruweldaden, maar hoe zorg je er nou voor dat je ze allemaal in hun bebloede nekvel grijpt?
De trieste waarheid is dat dat erg lastig wordt zodra de bewoners van de stad terugkeren naar hun huizen. De terroristen zullen zich makkelijk mengen onder de bevolking, en dan wegvluchten of doen alsof er nooit een wolkje aan de hemel was. Nee, de enige manier om de laatste ratten te vangen is door ze te grijpen nu ze nog op heterdaad betrapt kunnen worden met hun moordtuig en zwarte vlaggen in hun schuilkeldertjes.
Gelukkig lijkt het erop dat het Irakese leger precies dat doet: er wordt met man en macht gezocht naar overgebleven plofbaarden, om de stad zo veilig mogelijk op te leveren straks. Dat levert de nodige prachtige beelden op, zoals onderstaande video: op die beelden is te zijn dat een grote groep jihadisten gevangen genomen wordt nadat ze uit hun schuiltunnel gehaald zijn. Geboeid en al worden ze afgevoerd, op weg naar wat hopelijk een terechtstelling voor hun gemoord en verkrachtingen zal zijn: hoe zo'n vonnis voltrokken zou moeten worden, laat ik lekker aan hun slachtoffers, de bevolking van Irak, over. Ja, deze moordlustige maniakken vonden zich de afgelopen jaren heel stoer: vooral filmpjes waarin gevangengenomen soldaten, spionnen en gewoon iedereen die ze niet mochten, werden geëxecuteerd waren erg populair. Het tij lijkt echter gekeerd, en tegenwoordig mogen zij zelf de hoofdrol spelen in dat soort video's, zij het zonder executies natuurlijk.
Ik zou dus zeggen: ga zo door, en stop niet voordat de hele stad jihadist-vrij is. Uitroken dat ongedierte!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten