Linkse censuur: reclamebedrijf weigert PVV-advertentie "vanwege afspraken met gemeente Amsterdam"

Geen categoriejul 21 2017, 16:06
Andere politieke partijen zijn wel gewoon welkom bij JCDecaux, wereldwijd marktleider in buitenreclame.
Woon je in Amsterdam? Dan is de kans klein dat je een poster van Geert Wilders in een bushokje zult aantreffen. Reclamebedrijf JCDecaux weigert namelijk advertenties van de PVV, meldt Wilders op Twitter:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/888389068689637376
Het bedrijf beroept zich op afspraken met de gemeente Amsterdam. Kennelijk heeft de gemeente Amsterdam dus lak aan de vrijheid van meningsuiting, want waarom een gemeente zich zou moeten bemoeien met advertenties is niet duidelijk. De overheid heeft natuurlijk helemaal niets te maken met wat voor advertenties er worden vertoond, en mag haar macht al helemaal niet misbruiken om een politiek geluid in de kiem te smoren.
Andere partijen mogen wel gewoon adverteren. Sterker nog, een paar maanden geleden meldde JCDecaux zelf trots dat zoveel politieke partijen kiezen voor buitenreclame.
https://twitter.com/JCDecauxNL/status/841627597016584193
Er lijkt dus sprake te zijn van een specifieke anti-PVV-maatregel. Op zich is dat natuurlijk weinig verbazingwekkend in onze linkse hoofdstad, maar het is toch reden tot zorg: het mag niet zo zijn dat onze overheid bedrijven onder druk zet om bepaalde politieke geluiden geen ruimte te geven. Zulke censuur past niet in een vrije samenleving.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/888395123075162112
Het is dan ook van het grootste belang dat deze zaak zo snel mogelijk wordt opgehelderd. Waarom mag de PVV niet adverteren bij JCDecaux? Wat voor afspraken zijn er precies tussen dat bedrijf en de gemeente Amsterdam? En wat is er zo schokkend aan de anti-islam-posters van de PVV dat deze niet mogen worden vertoond in onze hoofdstad?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten