Opdoeken die VN! UNESCO verzint even doodleuk dat Hebron 'altijd al Palestijns was'

Geen categoriejul 08 2017, 10:00
Wie kan de Verenigde Naties nu nog serieus nemen, als dat überhaupt nog mogelijk was?
De VN is een lachertje. Voor wie dat nog niet geheel duidelijk was, illustreert de zoveelste symboolbeslissing dat wel weer. Keer op keer doet men haar best om zoveel mogelijk elementen van die gefaalde organisatie mee te slepen in de ondergang: de veiligheidsraad met veto-koning Rusland was altijd al een kansloos iets, en de vrouwenrechtenraad met Saoedi-Arabië als lid is natuurlijk al helemaal de grap van de eeuw.
Maar waarom daar niet nog even een stevig schepje bovenop doen? UNESCO - verantwoordelijk voor het bijhouden van het erfgoed van deze wereld - heeft zichzelf even doodleuk gediskwalificeerd door mee te gaan in de zware anti-Israëlbeweging die de VN al decennialang in haar greep heeft. Nadat dezelfde groep vorig jaar al vrolijk bepaalde dat Jeruzalem -de hoofdstad van Israël - opeens eigenlijk gewoon een overweldigend islamitische stad is, zijn ze nu tot de conclusie gekomen dat het erfgoed in Hebron - een stad op de zogenaamde 'bezette Westelijke Jordaanoever' - 'Palestijns' is.
Grappig: dat zou betekenen dat het Palestijnse volk daar al een hele tijd zou moeten wonen: werelderfgoed gaat immers om nogal oude zaken. Wat leeftijd betreft klopt het wel ja: Hebron is inderdaad een stokoude stad die misschien al in de 18e eeuw voor Christus bestond: erfgoed is het dus zeker wel te noemen. Het probleem hier zit hem in degene aan wie deze geschiedkundige schat wordt toegeschreven. Hoewel het joodse volk volgens talloze bronnen al in die vele eeuwen voor Christus hier woonde, heeft men het bij UNESCO toch voor elkaar gekregen om de stad toe te schrijven aan de Palestijnen - een 'volk' waar tot midden vorige eeuw nog nooit iemand van gehoord had, simpelweg omdat het nooit had bestaan. Maar natuurlijk, die paar decennia waarin Arabieren de stad eerder naar de gallemiezen hebben geholpen dan haar mooier gemaakt hebben, tellen natuurlijk véél zwaarder dan de bijna vier milennia waarin Hebron, meestal voornamelijk bewoond door joden, al bestaat. Logisch!
Maar ach, hadden we iets anders verwacht van een organisatie die vaker de enige democratie van het Midden-Oosten berispt dan alle schurkenland van deze wereld - de Noord-Korea's, Syriës en Irans - bij elkaar? Nee, dan zouden we onszelf alleen maar voor de gek houden. De Arabische lobby daar doet er alles aan om hun eigen wandaden goed te praten (lees: goed te betalen met oliecentjes) en Israël in een zo slecht mogelijk licht te zetten. Het is dan ook hoog tijd om onze terugtrekking uit die schijnorganisatie aan te kondigen, zodat wij niet langer miljoenen per jaar bijdragen aan het in stand houden van dat antisemitische circus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten