Oppassen geblazen! ISIS heeft 173 opgeleide zelfmoordterroristen naar Europa gestuurd

Geen categoriejul 23 2017, 11:00
In het Midden-Oosten loopt het ISIS-kalifaat op z'n einde, maar dat wil niet zeggen dat we ook af zijn van al het geweld en al het gedonder met aanslagen in Europa. Sterker nog: dat gevaar is momenteel groter dan ooit.
Nu Raqqa en Mosul zo goed als heroverd zijn, lijken de dagen van ISIS geteld. Deels is dat ook waar: ze vormen in Syrië en Irak dan niet meer de overheid in grote gebieden van de twee landen.
Maar ISIS zal blijven bestaan, maar dan als terroristische organisatie die in Europa de ene bloederige aanslag na de andere uitvoert. Interpol slaat daar vandaag groot alarm over. De internationale politieorganisatie heeft namelijk berichten opgevangen dat er maar liefst 173 opgeleide (!) zelfmoordterroristen op weg zijn naar Europa, en daar vervolgens aanvallen aan het voorbereiden zijn:

"Interpol heeft een lijst van 173 IS-strijders verspreid die opgeleid zijn om in Europa zelfmoordaanslagen te plegen. Dit, als vergelding voor de militaire nederlagen die IS lijdt in het Midden-Oosten, zo meldt de Britse krant The Guardian.

Interpol stelde de lijst op op basis van inlichtingen van de VS die werden verkregen tijdens de aanvallen op IS-gebied in Syrië en Irak. Volgens de inlichtingen- en antiterreurdiensten in Europa bestaat het risico dat zelfmoordterroristen zullen toeslaan in Europa wanneer het kalifaat van IS in elkaar zakt."

Met dank aan de EU en de Schengenzone kunnen deze bandieten ook gewoon doorreizen naar Nederland zodra ze het dichtstbijzijnde Europese land hebben bereikt (Griekenland of Bulgarije). De kans dat deze lui dus gepakt gaan worden is dan ook uiterst nihiel te noemen.
Maakt de borst dus maar nat: Europa is nog lang niet van ISIS af, en dit zooitje 173 terroristen gaat dat in het komende jaar nog laten merken ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten