Sneu hoor! Syriëganger Victor Droste wil terug naar Nederland, maar niemand wil hem helpen.

Geen categoriejul 11 2017, 16:00
Genoeg koppen afgehakt, yezidimeisjes verkracht, vrouwen gestenigd en christenen een ongelovigenbelasting laten betalen. Tijd om weer naar huis te gaan, zo lijkt ISIS-strijder Victor Droste te denken. Maar jammer genoeg voor hem gaat dat niet zomaar.
Ach, wat sneu voor ze! Nu ISIS toch niet in staat is gebleken om dat beloofde kalifaat der moslimoverheersing in Syrië en Irak tot een blijvertje te maken, komen er allerlei jihadistische spijtoptanten terug naar Europa. Onder hen ook de voormalige postbode Victor Droste, in z'n jeugd een doodgewone Hollandse jongen die zich in een vlaag van totale verstandsverbijstering heeft bekeerd tot een extreme vorm van de islam.
Nu zit hij al jaren in Syrië, en wil hij terug naar Nederland. Liever in een "islamofoob" land leven, dan worden uitgerookt door de YPG en het Irakese leger (beiden islamitisch, overigens), nietwaar? Lees maar:

"Hij houdt er rekening mee dat het hem niet lukt om Nederland te bereiken. Daarom schreef Syriëganger Victor D. een open brief aan de rechter in Rotterdam. "Ik hoop dat ik u bij deze voldoende heb geïnformeerd over wie ik ben en waar ik voor sta, mocht het zo zijn dat ik de tocht naar Nederland niet overleef", eindigt het bericht op zijn Facebookpagina.

De 29-jarige D., beter bekend als Zakariyya, is een van de tien Nederlandse uitreizigers die het Openbaar Ministerie graag veroordeeld zou zien door de Rotterdamse rechtbank, ook al bevinden zij zich nog in IS-gebied."

Hier komt vervolgens het tranentrekkende gedeelte. Pak de zakdoeken maar, want het zit de arme Victor de Verschrikkelijke allemaal niet mee. Niemand wil hem namelijk helpen met zijn "gevaarlijke" terugtocht naar Nederland:

"Sinds december 2015 staat D. op de nationale terroristenlijst, samen met 104 anderen. Dat betekent dat zijn banktegoeden bevroren zijn. Mocht hij zijn rechtszaak in januari willen bijwonen, dan zal hij het voorlopig dus op eigen houtje moeten doen. Een bijzonder gevaarlijke onderneming, benadrukte zijn advocaat eerder in de rechtbank. D. wil wel voor de rechter verschijnen, maar de vraag is of dat kan."

En dus is de kans groot dat de arme ISIS-terrorist Victor Droste zijn vaderland nooit (levend) zal bereiken, en hier zijn dagen als ex-jihadist mag slijten. Zonde zeg!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten