Timmermans: "alle illegale vluchtelingen in EU terug naar hun eigen land!"

Geen categoriejul 08 2017, 17:00
Wie heeft Frans Timmermans zijn medicatie gegeven? Dank je wel!
Onze beroeps-eurofiel Frans Timmermans deed weer van zich horen op Twitter!
https://twitter.com/TimmermansEU/status/882248860508323840
Mooi dat je erover begint, Frans. Want dit betekent nogal wat. Als 'wij' (wie bedoel je daar eigenlijk mee?) zeker moeten stellen dat alle mensen die geen recht hebben op een verblijf in de EU weer terug moeten naar huis, worden 'wij' er nog druk mee! Maar dat is waar dit direct al misgaat. Volgens mij praten we langs elkaar heen!
Wat zou Timmermans hebben bezield om dit te zeggen? Waarschijnlijk is het een poging de immigratie-critici te paaien. Het zou zomaar kunnen dat dit ook nog effect heeft op sommigen. Het lijkt namelijk een rake uitspraak, zo vlug gelezen. Wie de tekst vluchtig scant zou ook een citaat van Wilders kunnen zien. Maar als we de opmerking van Timmerfrans even fileren, heeft deze tweet het gewicht van een veertje.
Wie zijn die mensen die geen recht hebben om in de EU te blijven? Dat is een goede vraag. Timmermans speelt hier in op sentimenten. Maar als we het strikt juridisch bekijken, valt het met deze uitspraak best mee. We zitten nog steeds met dat wanstaltige Vluchtelingenverdrag uit 1951 in de maag. Als we de hele populatie migranten in de EU langs deze meetlat leggen, zijn er maar weinig waar de tweet van Timmermans betrekking op heeft.
Dus wat heeft Frans eigenlijk gezegd? Niet zoveel. Veel geblaat maar weinig wol, precies zoals we het van hem gewend zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten