Tuigpalestijnen richten weer chaos aan in Jeruzalem: Israël genoodzaakt tot reinstallatie veiligheidsmaatregelen

Geen categoriejul 29 2017, 8:00
Nou, de Palestijnen zijn er ondanks deëscalatie van de Israëli's toch weer in geslaagd om de boel in Jeruzalem behoorlijk op te fokken. Israël haalde metaaldetectorpoortjes en andere veiligheidsmaatregelen weg, maar Palestijnen gaan gewoon door met het trappen van rotzooi.
Het is al bijna twee weken onrustig in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem, waar ook de al-Aqsamoskee staat die voor veel moslims een populaire plek is om te bidden. Maar erg veel respect voor de stad vol heiligdommen lijken de Palestijnen echter niet te hebben. Voor de zoveelste keer deze maand laaien ze het vuurtje namelijk op:

"Duizenden moslims vierden gisteravond het opheffen van de veiligheidsmaatregelen als overwinning, waarop er weer chaos ontstond. Stenen en rubberen kogels vlogen over en weer en de Tempelberg werd tijdelijk afgesloten. Er vielen volgens de hulporganisatie Rode Halve Maan aan moslimzijde meer dan honderd gewonden.

Islamitische geestelijken prediken geen geweld maar moedigen iedereen aan vandaag te komen bidden, om zo het 'momentum' van hun recente zege te behouden, verklaart Koelé. De politie is er niet gerust op en heeft zo'n drieduizend manschappen naar de stad gestuurd. 'De politie heeft gezegd: 'Test ons niet uit, we weten hoe we willen optreden.'"

Laten we er duidelijk over zijn: dit is gewoon een tuigzet. Moskeeën sluiten in de hoop dat er méér mensen naar een zeer beladen stukje Jeruzalem gaan is gewoon het misbruiken van godsdienst in de hoop dat er rellen ontstaan.
Maar zo rollen ze dus bij de Palestijnen - laat niemand ooit nog beweren dat al deze ellende de schuld van de Israëli's is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten