Viktor Orbán: 'De EU implementeert het immigratieplan van George Soros'

Geen categoriejul 10 2017, 21:00
Het doel: individuele lidstaten ondermijnen.
De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft gezegd dat de Europese Unie de immigratieplannen van George Soros overgenomen heeft. Die plannen worden nu in de praktijk gebracht door jaarlijks minimaal een miljoen immigranten uit andere delen van de wereld naar Europa te halen. Dat gebeurt met behulp van Soros' legertje van NGO's.
Orbán gelooft dat de EU en Soros minimaal een miljoen immigranten per jaar naar Europa willen halen omdat dit het perfecte excuus is om een EU immigratie-dienst op te richten. Die dienst kan vervolgens de nationale soevereiniteit van individuele lidstaten ondermijnen.
Volgens Orbán zijn heel veel Europese leiders het eens met zijn denkbeelden wat immigratie betreft, maar willen ze dat alleen achter gesloten deuren toegeven. Daarnaast gelooft hij dat Italië zich binnenkort bij Hongarije en andere oost-Europese landen zal voegen qua opstelling omdat dat land de migratiestroom gewoon niet meer aan kan.
De Italiaanse regering heeft al verschillende stappen genomen om de landsgrenzen beter te bewaken. Rome deed dit nadat er maar liefst 13.500 migranten naar Italië kwamen met behulp van marineschepen en schepen van NGO's. Ja, dat zijn dus van die non-gouvernementele organisaties waar George Soros zo dol op is. De NGO-schepen worden er door Italiaanse aanklagers van beschuldigd dat ze met mensenhandelaren werken. Italië heeft daarom al gedreigd om haar havens op slot te gooien.
Orbán sprak ook over Muammer Gaddafi, de idioot die het decennialang voor het zeggen had in Libië en die enkele jaren geleden waarschuwde dat als het Westen zijn regime omver zou werpen, Europa overstroomd zou worden door miljoenen (nep-) vluchtelingen uit Afrika. De Hongaarse premier zei daarover dat hoewel Gaddafi zeker geen democraat was, het Westerse avontuur in Libië wel degelijk deels de oorzaak is van de huidige vluchtelingencrisis.
Het is bepaald niet de eerste keer dat Orbán zo hard uithaalt naar Soros en de EU. Hij roept al langer dat Soros NGO's gebruikt -- door middel van zijn Open Society Foundations -- om een opengrenzenbeleid en massa-immigratie naar Europa te promoten. Orbán beschrijft Soros dan ook als een "investeerder die aan het hoofd staat van een enorm maffia-netwerk."
Het goede nieuws voor Hongaren is dat Orbán ondertussen al in actie is gekomen tegen dat soort NGO's. Zo heeft hij ze gedwongen om bekend te maken hoe ze gefinancierd worden en moeten ze zich registreren als een "door het buitenland gesteunde organisatie" als ze jaarlijks meer dan 23,300 euro uit het buitenland krijgen.
Oh, en voor iemand roept dat dit toevallig een hobby is van Orbán: dat is allerminst het geval. Steeds meer Europese leiders veroordelen Soros, zeker in oost-Europa. Zo zijn Soros' groepjes al uit Rusland gegooid, is er een groep die "Operatie Stop Soros" heet in Macedonië (opgezet door de redacteur van het nieuwsagentschap van de staat), en heeft de Roemeense sociaal-democratische leider Liviu Dragnea gezegd dat Soros "heel veel kwaad heeft gefinancierd in Roemenië."
In Nederland blijft het -- buiten rechtse websites als De Dagelijkse Standaard en GeenStijl -- nog altijd stil over Soros. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de Oranjes goede banden hebben met de internationale raddraaier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten