Weer maatregelen op Tempelberg Jeruzalem vanwege Palestijns geweld

Geen categoriejul 28 2017, 9:00
Het gaat weer helemaal mis in Jeruzalem.
Het is ook nooit goed hé. In Jeruzalem is het weer raak op de Tempelberg. Na de terreuraanslag op twee Israëlische agenten besloot Israël veiligheidsmaatregelen te nemen om en nabij de Tempelberg. Dat was geheel tegen de zin van de Palestijnse moslims. Die willen niets te maken hebben met Israëlische veiligheidsmaatregelen. Ook al is het dan ook voor hun eigen veiligheid.
Na veel onrust besloot Israël uiteindelijk de detectiepoortjes weg te halen. En wat bleek? Veiligheidsmaatregelen zijn keihard nodig! De poortjes waren nog lauw weg of de Palestijnen begonnen weer te rellen. Het is toch te zot voor woorden. Je krijgt wat je wenst en vervolgens verknal je dat zelf weer keihard. Het eerste gebed dat weer plaatsvond in de al-Aksa moskee, na de verwijdering van de poortjes en camera's door Israël, liep uit op geweld. Stenengooiende Palestijnen moesten weer in toom worden gehouden door de politie. Maar zo rollen de Palestijnse moslimbroeders. Terreur op terreur en Israël krijgt de schuld.
Het opheffen van de maatregelen op de Tempelberg had Israël nooit moeten doen. Je ziet wat er weer van komt. Anderzijds weet nu ook de hele wereld weer waar de moslims voor naar de Tempelberg komen. Ze pretenderen dat die plek heilig voor hen is. Uit alles blijkt dat dit maar zeer de vraag is. Zo kozen ze er zelf vrijwillig voor om de Tempelberg te boycotten. Vervolgens krijgen ze hun zin en dan laten ze niet af hun heilige plek te ontheiligen door oproer en geweld.
Nu neemt Israël toch weer maatregelen vandaag. Mannen onder de 50 mogen de Tempelberg niet op. Vrouwen en oudere mannen wel. Dat is natuurlijk omdat de eerste categorie bekend staat om het opnemen van stenen tegen de politie. En dan zijn er nog steeds mensen die geloven dat Palestijnen het slachtoffer zijn. Ongelooflijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten