Boem! CDA dwingt patriottische hervormingen af: Wilhelmus verplichte kost als nieuw kabinet er komt

Geen categorieaug 16 2017, 12:00
Een bijzonder goede ontwikkeling.
Het is ongelooflijk, maar CDA-leider Sybrand Buma heeft zowaar voet bij stuk gehouden in de onderhandelingen wat respect voor en kennis van het Wilhelmus én de vaderlandse geschiedenis betreft. Kringen rondom de formatie hebben namelijk weten dat als het kabinet Rutte III er komt, scholen leerlingen les moeten geven in de tekst, betekenis en de melodie van het Wilhelmus. Oh ja, en als Nederlanders 18 jaar oud worden krijgen ze een boekje over de geschiedenis van ons land met daarin speciale aandacht voor het begrip 'rechtsstaat.'
Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Jawel, er wordt de komende tijd iets aan vaderlandsliefde gedaan in ons land... en dan met name op school. Het is werkelijk schokkend te noemen, zeker omdat Nederland hatend D66 deel uit gaat maken van deze regering, maar jawel, patriottisme is terug van weggeweest. We mogen weer trots zijn op ons land, onze cultuur, en onze geschiedenis.

Met les in de grondwet en het Wilhelmus vinden de formerende partijen dat er ‘op samenhangende wijze’ aandacht wordt besteed ‘aan elementen die van belang zijn voor de nationale identiteit’. Ook moeten ‘locaties’ met een ‘historische betekenis’ toegankelijk worden en een aanduiding krijgen.

Nou ja, natuurlijk wel met mate. Want Pechtold zou Pechtold niet zijn als hij niet een stokje zou steken voor het plan van het CDA om leerlingen staand het Wilhelmus te laten zingen op school. Dat voorstel komt er dus niet door -- in ieder geval niet in de onderhandelingen. Misschien dat het CDA dat nog voor elkaar kan krijgen in het parlement, gesteund door oppositiepartijen, maar die kan sis natuurlijk niet zo heel groot.
Maar goed. De eerste stap op weg naar een patriottisch Nederland is gezet. Nu moet het CDA doorzetten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten