Hiep hiep hoera! Het kabinet kán vandaag vallen!

Geen categorieaug 30 2017, 9:16
Nou hebben we daar feitelijk niets aan omdat de verkiezingen al geweest zijn, maar hé, je gunt Rutte nou eenmaal wel een gevallen kabinet. Of eigenlijk: nóg een gevallen kabinet. Want Rutte I slaagde er ook niet in om de rit helemaal uit te zitten.
Vandaag is een belangrijke dag in de politiek. PvdA en VVD liggen weer eens overhoop met elkaar vanwege de begroting van volgend jaar. De PvdA eist geld voor lerarensalarissen. De VVD wilde dat best geven... maar kreeg vervolgens nul op het rekest van de onderhandelingspartners bij de huidige formatie. En dus moest Rutte terug naar Asscher om hem te vertellen dat het grote uitgavenfeestje toch maar niet doorgaat.
Nou ja, in ieder geval niet voor Prinsjesdag.
Dat is tegen het zere been van de PvdA. Asscher eist een concreet bedrag én wel meteen. Het gevolg? Mainstream media noemen vandaag D-Day voor het kabinet:

Achter de schermen vond gisteravond vanuit de twee coalitiepartijen een bittere strijd om het gelijk plaats richting media. Vandaag moet in de ministerraad blijken of het demissionaire kabinet uit elkaar spat.

Duimen dus jongens! Met een beetje mazzel valt het kabinet vandaag officieel. Het zou mooi zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten