HOERA! ORANJE LEEUWINNEN WORDEN EUROPEES KAMPIOEN. Winnen met 4-2 van Denemarken!

Geen categorieaug 06 2017, 18:54
Voor de Oranjedames is vanavond een droom in vervulling gegaan. Na een zinderende wedstrijd in de Grolsch Veste in Enschede heeft Nederland het EK vrouwenvoetbal gewonnen. De eindstand werd 4-2 in het voordeel van onze gewledige landgenotes.
HOERA! De oranjemannen bakken momenteel niet veel van voetbal, maar wat zijn we toch ongelofelijk blij met de dames! Voor het eerst in hun bestaan hebben de Oranjevrouwen het EK Voetbal weten te winnen door een formidabele wedstrijd te spelen tegen Denemarken. We mogen met recht trots zijn op de Leeuwinnen, die onder het toeziend oog van minister-president Rutte en het Deense koninklijke echtpaar deze geweldige wedstrijd voor ons land hebben weten binnen te slepen.
De eerste helft was een zinderende wedstrijd, terwijl Denemarken en Nederland om en om toesloegen. In de eerste tien minuten wisten de Deense dames zich op een voorsprong te zetten doordat de scheidsrechter een strafschop toewees, maar slechts enkele minuten daarna kwam al de gelijkmaker van Miedema. Lieke Martens bouwde maakte daar even later 2-1 van, maar vlak voordat het fluitsignaal klonk beukte Harder de tweede gelijkmaker van de wedstrijd binnen.
Na de pauze betraden de twee elftallen het veld weer met een stand van 2-2, maar dat bleef niet lang op het bord staan. Sherida Spitse profiteerde van slordige Deense fouten en kon Nederland weer op een voorsprong zetten: 3-2. Daarna bleef het lange tijd stil, met veel aanvallen van zowel Nederland als Denemarken. Allebei konden echter niet tot een nieuw doelpunt komen, maar wat opviel is dat Nederland veelvuldig onnodig balverlies leed in deze fase van de wedstrijd. Toch werd in de 89e minuut de bal door Miedema nog een keer binnengepingeld en rekende Nederland definitief af met hun Deense tegenstanders.
De Oranjevrouwen hebben daarmee een uitstekend toernooi op een nog uitstekendere wijze kunnen afmaken. Een fenomenale prestatie voor een team dat vooraf nog wat beschouwd als middelmatig op z'n best. Gaandeweg het toernooi hebben onze landgenotes enkele torenhoge favorieten aan de kant weten te zetten zoals Noorwegen en Engeland. In de finale kwamen ze oog-in-oog met een tegenstander die ze al eens eerder hadden verslagen, en nu dus weer.
Wat onze landgenotes nu wacht is een huldiging in Utrecht, waar heel het land onze nieuwe heldinnen kan danken dat ze ons kleine kikkerlandje een prachtige zomersensatie hebben bezorgd. Dames, wat zijn jullie heldinnen!