Laat je niet verleiden door deze Facebook-oplichterij: KLM geeft GEEN gratis vliegtickets weg!

Geen categorieaug 14 2017, 17:00
Helaas: er vallen géén Facebook-tickets te winnen door te klikken op een link van een Facebook-vriend. Sterker nog: het enige wat je ermee bereikt, is dat ook de profielen van jouw vrienden gecompromitteerd raken.
Wellicht had je het vandaag al voorbij zien komen, en wellicht nog niet. Hoe dan ook: als je vandaag op Facebook dit bericht ziet, klik er dan niet op. Het is namelijk - helaas - hartstikke nep. Natuurlijk willen we allemaal wel kosteloos naar de Bahama's of Bali vliegen, maar helaas zal het niet gebeuren met deze actie: die is totaal fake.
klm-tickets
Het bericht probeert de lezers ervan wijs te maken dat het 97-jarige bestaan van de Nederlandse vliegmaatschappij voldoende aanleiding is om aan "iedereen" maar liefst twee gratis tickets weg te geven. Wie een beetje verstand heeft van bedrijfseconomie, kan narekenen dat er geen enkel bedrijf op aarde is dat zoiets kan permitteren.
Klik dus niet op de link als je deze hoax voorbij ziet komen, maar licht je vriend in dat hij/zij er helaas wél ingestonken is. Laat het bericht verwijderen, want het aanklikken is schadelijk. Wie het doet komt op een nep-KLM-site uit (KLM-airways.us) en moet een nep-enquête invullen. De knoppen van die enquête zijn echter verraderlijk, want alhoewel je wellicht denkt dat je ermee antwoord geeft op een vraag ben je in werkelijkheid het bovenstaande bericht op je eigen Facebook-pagina aan het gooien! Op die manier houdt deze oplichterij zichzelf in stand.
Zoals Tunahan Kuzu u dus al voorhoudt: trap hier niet in! We gunnen je je vakantie, maar helaas zal je de vliegtickets bij KLM (of een andere vliegmaatschappij) dus wel zelf moeten financieren. Het is helaas niet anders.
Update: KLM reageert!
https://twitter.com/KLM/status/897128473638182913
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten