Merkel doet weer een “wir schaffen das”: zegt open en bloot toe aantal vluchtelingen in Europa te willen verdubbelen

anas-moadamani-merkel
Foto: De Syrische vluchteling Anas Modamani neemt een selfie met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Bron: Adas Modamani / Facebook.

Mooi hoor: de officieuze bazin van heel Europa heeft weer eens eigenhandig besloten dat wij allemaal de grenzen een stuk verder moeten openen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich weer eens een groot voorstander van het verhogen van vluchtelingenaantallen in Europa getoond. Bij een ontmoeting van VN-vluchtelingenhotemetoten met Filippo Grandi en William Lacy Swing heeft Merkel gepleit voor het significant ophogen – zelfs verdubbelen van de aantallen zogenaamde VN-vluchtelingen die in Europa worden opgevangen:

“Bondskanselier Angela Merkel (CDU) steunt het voorstel om structureel meer vluchtelingen dan gepland in de EU op te vangen.

Ze zei vrijdag toe om het in Europa aantal toegezegde plaatsen van 20.000 naar 40.000 te zullen verdubbelen. Dat is een getal dat “een Europese Unie met 500 miljoen inwoners wel aankon,” aldus Merkel bij een ontmoeting met VN-vluchtelingencommissaris Filippo Grandi en de directeur-generaal van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), William Lacy Swing, in Berlijn.”

Volgens Merkel spreekt daaruit duidelijk het Duitse voornemen om ook een “steentje bij te dragen.” Het is niet voor het eerst dat Duitsland meent méér te moeten doen om vluchtelingen in Europa te huisvesten: op televisie zei de bazin van onze oosterburen in augustus 2015 al dat Duitsland een flinke toename in het vluchtelingenaantal zou moeten kunnen bolwerken. Wir schaffen das was haar onsterfelijk geworden citaat, waarna meer dan een miljoen asielzoekers hun weg naar het land van biertuinen en lederhosen wisten te maken.

De VN-vluchtelingen zijn overigens de categorie vluchtelingen waarover onlangs in Nederland nog een kabinetsformatie strandde. Evenals Merkel eiste Jesse Klaver namens GroenLinks dat Nederland ook duizenden van deze vluchtelingen extra zou opnemen, maar VVD en CDA staken een stokje voor deze onbezonnen immigratievoornemens.

In Duitsland hebben ze echter geen groene partij nodig om duizenden extra vluchtelingen op te nemen: daar doet de christen-democratische bondskanselier het gewoon. En niet alleen dat: ook verhoogt Duitsland de bijdrage aan vluchtelingenorganisaties met maar liefst €50 miljoen. “Vanwege geldgebrek mag dit werk niet mislukken,” aldus Merkel zelf over het gulle trekken van de portemonnee van de Duitse belastingbetaler. Ka-ching!

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

51 reacties

 1.   

  Wie nu nog op Merkel gaat stemmen draagt de medeverantwoordelijkheid voor het vernietiging van de Europese cultuur en haalt oorlog binnen. Merkel haalt binnen en verdeelt. Is er soms nog een Europese Unie of is Europa door de Duitsers veroverd? Die vrouw hoort in een krankzinnigengesticht.

  1.   

   In Duitsland leeft het “wir haben es nicht gewüsst”- schuldgevoel nog heel breed in de samenleving. Het CDU loopt in de BRD op kop en Merkel wordt breed gedragen. De AFD zakt steeds verder weg in de pelingen omdat het Duitse Herrenvolk zeer gevoelig is voor de demonisatie tactiek die hier Pim Fortuijn naar de eeuwige jachtvelden heeft geholpen. Wanneer je een gesprek aan gaat met een gemiddelde Duitser over Mutti Merkel zijn ze ronduit verbolgen dat je een andere visie over haar hebt. Duitsers blijven nu eenmaal unheimisch Fanatisch in hun denken en handelen ook wanneer ze een foute weg zijn ingeslagen. Eindsom is dat ze pas wreed wakker geschud worden wanneer het te laat is, heel Europa meegesleurd hebben naar de verdoemenis en dan als een stelletje debiele minions lopen te piepen wir haben es nicht gewusst.

   1.   

    @Bloem
    Precies… Duitsers zijn en blijven unheimisch fanatisch in hun denken en handelen, ook wanneer ze een foute weg zijn ingeslagen. Toen met Hitler, nu met Merkel. De geschiedenis herhaalt zich. Had Thatcher dus toch gelijk… Zij waarschuwde al in de jaren ’80, toen Duitsland nog was verdeeld in West- en Oost-Duitsland: Geef Duitsers NOOIT te veel macht, want daar kunnen ze eenvoudigweg niet goed mee omgaan. En dat blijkt dus nu wederom. En inderdaad straks, als Europa volledig naar de kloten is geholpen, gaan lopen piepen: Wir haben es nicht gewußt…

 2.   

  Wat ik zo eng vind aan Merkel is haar zelfingenomen arrogante houding, zo van: IK zal hier wel eens eventjes bepalen dat de Duitsers, en vanwege de open grenzen dus ook de andere Europeanen, NOG meer immigratie voor hun kiezen krijgen. Door de grote macht die dit mens in haar schoot geworpen kreeg is ze langzaam maar zeker gaan optreden als een eigenzinnige, onvoorspelbare en bijzonder koppige dictator. Ik hou m’n hart vast met dat mens… En het laat zien hoe oneindig DOM de Duitsers zijn dat ze Merkel voor de vierde gaan kiezen. Heeft alles met WO2 te maken… Schuld en boete… Duitsers zijn daardoor zoals ze in Engeland zeggen: “Fucked in the brain”.

  1.   

   Helaas lopen vele Duitsers weer een foute leider achterna, hebben van de laatste oorlog niet veel geleerd, of het zit in de aard van het beestje dan staat ons nog veel ellende te wachten, en ons schoothondje Rutte is op geen enkele manier tegen haar opgewassen, en met hem vele mee lopende Hollanders van Baalen etc.

 3.   

  Niet enkel de Visegradlanden maar ook de andere Europese lidstaten doen er goed aan de grenzen stevig te sluiten voor de vruchten van Merkelpolitiek. Des te eerder lossen de Duitsers dit probleem zelf op.

 4.   

  moet zijn: Voor de vierde keer.

 5.   

  Het is zorgwekkend dat niemand dat losgeslagen wijf kan tegenhouden..!! Waar haalt dat wijf het lef vandaan om dat voor de hele EU te bepalen..?

  1.   

   Dat lef heeft ze toegeworpen gekregen van diezelfde EU, Rem. U weet wel, die schoothondjes en kontenlikkers met de namen Korsakov,Guy,Frans,Mark etc.etc.

 6.   

  Merkel moet oppassen voor een markie maar dan van een adelaar .

 7.   

  Wilt u een nóg duidelijker bewijs van de Duitse heerschappij in de EU ?
  Zij, de ex-DDR dominee’s dochter, bepaalt kennelijk wat er in de EU gebeurt.
  Het Duitse “wir-haben-es-nicht-gewusst schuldgevoel” mag dan wel verdwenen zijn, maar met het binnenhalen van de duizenden parasieten zal dat schuldgevoel snel weer terugkomen ! Vraag de Duitser “op straat” wat zij ervan vinden, het antwoord zal u verbazen, maar Mädchen Merkel doet alsof ze gek is (mogelijk is ze dat ook wel !!?).
  “Onze” Pinokkio staat erbij en kijkt ernaar, de slapjanus !

  1.   

   @corfo
   ik wil niet de betweter zijn, maar Merkel’s vader was geen geboren Oost Duitser. Merkel,zelf is geboren in Hamburg en is met haar achterlijke vader die eveneens dominee was, naar de DDR geëmigreerd. Aldaar kreeg Merkel een functie in de evenknie van de Oost-Duitse Hitlerjugend en werd zij ‘leidster’ van een jeugdcomite ter bevordering van onrust in het Westen. In mijn optiek heeft zij een dermate klap van de molen gehad, waarvan het onbestaanbaar is dat lulletje Kohl – die niet ongevoelig was voor de charmes van Angela, wegens zijn latente pedofiele neigingen – dit niet gezien dan wel bemerkt heeft. Maar ja zoals u weet, komt in de kringen van ‘leidende’ politici wel vaker het verschijnsel ‘lul achterna lopen’ voor. Kijkt u maar naar Lubbers en van Agt. Bovendien was ten Broeke hier ook niet vies van.

   1.   

    @ Seneca.
    Dank voor uw uiteenzetting, Seneca.
    Dan heeft Mädchen Merkel, in de jaren dat zij achter t ijzeren gordijn verbleef, inderdaad een ongelooflijke klap van de molen gekregen. Wat zij in de DDR heeft opgestoken betreffende het “bevorderen van onrust in ‘t Westen” maakt zij nádat de DR heeft opgehouden te bestaan, momenteel geheel waar !
    Het “gedrag” van diverse van onze “bekwame bestuurders” is óók mij bekend; zelfs personen van z.g. “Koninklijken Bloede” bezondigen zich hier aan !

 8.   

  Het kan niet anders dat Merkel ( en de rest van de politieke elite) een deel van de Europese bevolking wil “vervangen” door voornamelijk islamitische immigranten .

  Dat betekend in essentie demografische en culturele zelfmoord want de praktijk laat zien dat (islamitische) immigranten niet integreren maar hun islam meenemen naar Europa en daaraan vasthouden. Ook de tweede en derde generatie zoals de feiten laten zien.

  Het gevolg zal zijn dat over pakweg 30 jaar complete steden ( dus niet alleen wijken zoals nu het geval is) zullen islamiseren. Dus de meerderheid van sommige steden zullen bestaan uit islamitische immigranten.

  Dat zal natuurlijk doorwerken in het politieke bestuur met alle gevolgen van dien.

  Neem bv de huidige situatie in Antwerpen. Zo zal de toekomst van veel steden in Noord/West Europa eruit zien.

  Voor het eerst meer dan de helft moslims in Antwerpse scholen
  http://www.gva.be/cnt/dmf20160302_02161849/voor-het-eerst-meer-dan-de-helft-moslims-in-antwerpse-scholen

 9.   

  Merkel bepaalt wat er in Europa gebeurt, zij zet de grenzen open zonder overleg met de andere EU landen. Zij vaart haar eigen koers en de andere kunnen met haar mee of verzuipen.

  Opgegroeid in de DDR, opgevoed in de DDR, heeft zij in betrekkelijk korte tijd op heel veel bestuursposten mensen uit de voormalige DDR gezet.

  Ik persoonlijk vind Merkel een groter gevaar dan Poetin.
  En weten jullie nog toen Verhofstadt, Van Baalen en Timmermans stonden te schreeuwen op het plein in Kiev, daarna wist ik: daar gaat de pleuris uitbreken. Oorlogshetzers, door wie of wat dan ook gefaciliteerd, uit op een confrontatie met Poetin.

  1.   

   Poldi@ Het is op politieke Duitse koers gebaseerde plan B van Walter Funk (economisch adviseur van Hitler) indien nazi-Duitsland tegen de geallieerden mocht verliezen. Dit plan “B” beschreef een verenigd Europa onder een totalitair geleide regering, gestuurd door een economisch sterk Duitsland. Om dit verenigd Europa te bereiken moest er omzichtig door de oprichters en hun opvolgers opgetreden worden om de schijn van democratie onder de Europese bevolking op te houden. We zitten gewoon weer middenin nazi-Duitsland.

  2.   

   In 40/45 hebben wij ook te maken gehad met een Duitse leider, en wie de geschiedenis kent, weet wat ons dan te wachten staat!

  3.   

   Helemaal mee eens!

 10.   

  Dit is koren op de molens van Geert Wilders en Thierry Baudet.
  En met de voortetterende islamisering, toenemende zorgproblemen, het interen van de pensioenen vanwege jarenlang uitblijven indexatie is er nog heel veel koren in het verschiet.

 11.   

  Wanneer Nlexit Wat heeft de EU en Euro ons nu voor voorspoed welvaart en werkgelegenheid gebracht voor de normale man vrouw in Nederland We zijn een afvalbak geworden Dank ook zei Duitsland stromen we vol met westerse haters die alleen uit zijn sociale voorzieningen en daarna nog met vakantie gaan naar het land dat onveilig zou zijn

 12.   

  Onder curatele en wel heel snel!

 13.   

  Met die EU resolutie van 1975 mag dat toch geen verbazing wekken?

 14.   

  Zij is nog steeds een DDR persoon, en door het communisme gehersenspoeld, dat de Duitsers dat pikken is hun zaak, maar het gevaar is dat zij haar mening als grootste land van Euro in de EEG door drijft.
  Wij hebben genoeg ellende van een Duitse leider in 40/45 ondervonden, helaas hebben wij vertegenwoordigers daar in de EEG die zeggen gaat u maar rustig slapen, ouderen weten wat dat in gaat houden!

 15.   

  Is dit niet iets voor Theo Hiddema ?
  Migrant snijdt keel open van meisje uitgenodigd door Frau ‘Bathory’ Merkel.
  Mede verantwoordelijkheid and all that
  Niemand waagt zich eraan
  Stel je toch eens voor
  Rechtvaardigheid, vrouwe Justitie MET blinddoek, basaal gevoel van medemenselijkjheid (voor het slachtoffer ipv. dader) et cetera

  Inmiddels duizenden meisjes verkracht en aangerand
  Waarom wordt dit monster gekozen door de bevolking ?
  O ja
  Staatsmedia (waartoe ook de Drie Aapjes-RTL bij hoort)
  (let op Godwin !) & Goebbels kijkt glimlachend toe
  Marxistisch Doofpot-Onderwijs
  En de entiteit genaamd Zweed (in Duitser vorm)
  Derde keer binnen 1 eeuw.
  Europa zal en moet kapot
  Het enige verschil is dat we vroeger Churchill hadden en nu Rutte.
  En dus kansloos zijn.

  Op de Staatsmedia noemen ze dat komkommertijd.

  1.   

   @ T.R.B.K.
   De zéér “bekwame bestuurders” die verantwoordelijk zijn voor het binnenjubelen van al die hoogopgeleide parasieten hebben zich juridisch zodanig ingedekt dat zij nimmer als “verdachte” voor een rechter zullen verschijnen. Dat zal m.i. pas gaan gebeuren als er een revolte onder de bevolking zal uitbreken (hetgeen ik niet zie gebeuren, echter, wél hoop). Maar de “bekwame bestuurders” hebben alsdan hun vluchtplan gereed liggen, zo laf is dat zooitje dan ook weer wel. Voorbeeld ? 1940-1945.

 16.   

  Welke gek verhuist er van een vrij land naar de DDR? Dan ben je volkomen gestoord. Die Merkel heeft gewoon dezelfde afwijking als haar vader.

  Dit kutwijf had nooit een functie in de politiek mogen krijgen.

  1.   

   De aandoenlijke woede!

   1.   

    Er zijn mensen die woedend worden wanneer er onrecht geschiedt.
    Er zijn mensen die glimlachen wanneer ze leed zien

    Het is als zoals The Lord of the Flies van William Golding
    Wreedheid onstaat,
    Facisme
    De ene staat er tegen op en toont zijn menselijkheid
    De andere is laf en heult met agressor
    Dopper speelt de rol van Roger
    De henchman van de beul
    Hij is daar heel tevreden mee
    Hij noemt dat ‘sociaal’
    Hij heeft geen idee dat ie een robot is… een zinloos typend radertje
    Trollen als levensvreugde
    Erg sneu allemaal

   2.   

    @K.Dopper
    Ooit in de DDR geweest?

  2.   

   @ Floris.
   Dat wijf (dan nog zónder “kut ervoor) kreeg een functie aangeboden namens Helmut Kohl, in zijn partij. Daar werd zij, dank zij Kohl, een écht kutwijf, en kreeg steeds meer macht nadat zij Kohl had weggewerkt. Zij is de vriendin van ons aller Pineukio. Kijk in welk gezelschap deze “politicus” verkeert en u weet hoe die man is ! Door en door onbetrouwbaar.

   1.   

    De boosheid van zwakke mannen jegens sterke vrouwen is een constante op dit blog.

    Het is wel deerniswekkend.

   2.   

    Kohl heeft de DMark verkwanselt om met z’n dikke stierennek in de geschiedenisboekjes te komen als de hereniger van Duitsland. Een bijzonder egoïstische vent die West-Duitsland heel veel schade heeft berokkend.

 17.   

  Shit ik mis de trollen onder dit artikel…. te ‘heet’ onderwerp?

  1.   

   @ DutchDropVeter.
   Het brein van de meeste trollen kunnen één en ander niet meer verwerken.
   Zij zullen vermoedelijk merken dat hun kinderlijk gemekker geen moer uitmaakt.
   Mogelijk dat de één of andere trol nog nét amechtig kan mompelen : “populisten”.

 18.   

  In Europa de toelating van het aantal vluchtelingen met 20.000 verhogen is natuurlijk volstrekt redelijk, temeer omdat we de vluchtelingenstroom zelf mede veroorzaken.

  1.   

   Tuurlijk als al die mensen in de achterstandsbuurten die de sociale, psychische, juridische, demografische, huisvestings en financiële problemen krijgen doorgeschoven veroorzaken zelf de vluchtelingenstromen. Ik had je echt iets slimmer ingeschat K.Dopper. Maar zo leer ik bij.

   1.   

    De oikofoob Dopper meent dat het westerse ingrijpen in landen als Irak en Syrië mede de oorzaak, of zelfs de hoofdoorzaak, is van de stroom gelukszoekers uit een scala van landen waarvan de meeste relatief veilig zijn.

    In de ogen van oikofoben is het westen altijd zelf schuldig. Hoe je het ook wendt of keert.

    Tegen zoveel vooringenomen stupiditeit is geen kruid gewassen.

    1.   

     Dat de ellende in het Midden Oosten en grote delen van Afrika in belangrijke mate het rechtstreekse gevolg is van het huishouden van het Westen in de afgelopen eeuw zullen weinig historici ontkennen.
     Minder bekend is dat dit huishouden tot op de dag van vandaag voortduurt. On this very moment bombarderen Westerse (waaronder Nederlandse) bommenwerpers in landen als Yemen, Afghanistan, Syrië, Mali en Irak. Het aantal burgerslachtoffers dat daar wordt gemaakt wordt zorgvuldig geheim gehouden maar loopt in de duizenden.

     Dit is de grote leugen van deze tijd en het maakt ophef over de vluchtelingenstroom tot een schrijnende hypocrisie.

     Floris vindt dat het leggen van de vinger bij deze doffe schande een vorm van oikofobie is. In zijn ogen betekent werkelijk patriottisme dat je misdaden van je eigen land met de mantel der liefde bedekt.

     1.   

      Het aantal slachtoffers wordt zorgvuldig geheim gehouden maar voor Wim Hutten maakte men een uizondering…..

      Je lacht je toch dood om die mafkees…..

     2.   

      Blijkbaar heeft Dopper toegang tot informatie ‘die zorgvuldig geheim wordt gehouden’.

      Je kunt natuurlijk ook zeggen dat het dom uit de duim gezogen gezwets is.

     3.   

      Het Midden Oosten stond vanaf de Eerste Wereldoorlog feitelijk onder Westers gezag.

      Ik word wel een beetje moe om hier de meeste elementaire historische gegevens te moeten uitleggen.

     4.   

      Soms wordt er per ongeluk een slipje van de sluier opgelicht.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/15/veel-burgerdoden-bij-bombardement-boven-syrie-a1558831

     5.   

      In het artikel wordt vermeld: “Het Amerikaanse ministerie van Defensie zei in april dat er sinds 2014 meer dan 350 burgerdoden zijn gevallen bij bombardementen.” Dat vind ik eerlijk gezegd nogal meevallen. Iedere dode is er een teveel. Maar zo’n honderd slachtoffers per jaar is in oorlogstermen peanuts.

     6.   

      IJscoman vindt 350 burgerdoden nogal meevallen en gelooft de cijfers die de Amerikanen geven.

      Een trieste combinatie van cynisme en goedgelovigheid.

     7.   

      Dopper, en jij gelooft het (in dit NRC-artikel genoemde) Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, de eenmans patatzaak op een zoldertje dat door de complete linkse mediamaffia onvoorwaardelijk gelooft en nagepraat wordt. Zielepoot.

     8.   

      Ik laat me leiden door de logica, IJscoman, en ik heb genoteerd dat Westerse bommenwerpers de afgelopen jaren in genoemde landen ongeveer 30.000 bombardementsvluchten ondernamen. De Nederlanders alleen al 6000.

      Acht je het in redelijkheid denkbaar dat er in al die vluchten minder dan duizenden burgerslachtoffers vielen. Denk na en haal je vingers uit de oren.

    2.   

     Tuurlijk wel. K.Dopper vergeet te melden dat de mensen in Syrië en Irak gemotiveerd door de Mohammedaanse doctrine vooral elkaar afslachten. Zoals je dat onder andere ook in Egypte, Darfur, Nigeria, Afghanistan en Iran ziet.

     1.   

      Wat de heer Dopper ook vergeet is dat het Midden-Oosten niet of nauwelijks onder westerse heerschappij heeft gestaan maar wel eeuwenlang onder die van de Ottomanen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!