Mooi toch, dat jonge geluk? Nederlands ISIS-bruidje trouwt met Australische jihadist in paradijselijk Syrië. Ahem!

Geen categorieaug 13 2017, 14:00
Ah, dat kalifaat in dat lieflijke Syrië en Irak! De perfecte plek voor een romantische bruiloft, tussen de idyllische afgehakte hoofden en de iconische opgeblazen gebouwen.
Wat mensen bezield heeft om hun hele leven achter te laten in een rijk westers land en vervolgens half Syrië in puin te gaan schieten, ik zal het wel nooit begrijpen. Maar dat mensen die plek ook nog eens zien als een soort uitgebreide en geweldsliefhebbende Tinder-date, daar begrijp ik echt helemaal geen snars van. Toch maakt vechten voor het ISIS-kalifaat kennelijk een hoop erotische gedachten los bij degenen die dromen van een wereldwijd kalifaat dat vrouwen stenigt en homo's van daken lazert.
Immers is niets zo romantisch als ISIS, toch?

"Een berucht Australisch lid van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) is in Syrië met een Nederlandse vrouw getrouwd en heeft bij haar twee kinderen. Dat heeft de IS-ronselaar zelf gezegd tegen de Turkse politie, melden onder meer The Guardian en The Herald Sun."

Het gaat dus om Neil Prakash, de meestgezochte terrorist van Australië, en een niet nader geïdentificeerde Nederlandse vrouwen. De liefde tussen de twee bleek toch niet zo bestand tegen knettergestoord islamitisch gedachtegoed, kennelijk, want Neil is zonder vrouw en kinderen naar Turkije gevlucht terwijl mevrouw Prakash met het kroost nog altijd in Syrië zit.
Zo besef je maar weer eens: als je single bent en op zoek naar een levenspartner, sluit je dan niet aan bij ISIS om vervolgens naar Syrië te vluchten. Daar vind je dan wellicht wel een relatie, maar niet het geluk. Dus, datingtip voor alle potentiële Neil Prakashjes van deze wereld: je kan het beter nog maar een keer proberen in het lokale café of op Tinder. De kans op het treffen van een geschikte vrouw voor een gelukkig huwelijk ligt daar veel hoger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten