Nederland etterbakland: politieagenten worden dagelijks verrot gescholden, niemand grijpt in

Geen categorieaug 30 2017, 14:00
Het is in sommige steden heel normaal om politieagenten bijkans verrot te schelden.
Je hoort er niet zo vaak wat over, maar politieagenten worden tegenwoordig helaas met grote regelmaat gediscrimineerd in Nederland. Vorig jaar alleen al is het aantal incidenten drastisch toegenomen. Als we naar de regio Den Haag kijken zien we dat er in 2015 154 meldingen waren. Vorig jaar? 359.
Den Haag staat daarmee "op eenzame hoogte" in ons land, maar ook in andere grote steden is het vaker dan ooit raak.
Nou vraag je je natuurlijk af wat voor soort mensen verantwoordelijk zijn voor dit soort wangedrag. Nou, wat denk jezelf?

Net zo opvallend is de aard van de discriminatie in deze regio. Zo zijn antisemitische uitlatingen hier schering en inslag. In 62 procent van de gevallen werden agenten uitgescholden met het woord 'jood'. Op afstand volgt het scheldwoord 'homo.'

Goh, welke bevolkingsgroepen gebruiken dat soort termen toch heel vaak, zeg? Iemand die een idee heeft?
De politieleiding weet het in ieder geval niet:

Een duidelijk verklaring voor de extreme toename van het aantal incidenten in de regio Den Haag heeft de politie niet. Zo blijft het bijvoorbeeld de vraag of alleen de discriminatie toeneemt, of ook de aangiftebereidheid van (vooral) politiemedewerkers. Zeker is wel dat de incidenten zich verspreid over het jaar voordeden.

Tja. Wat zou daar de oorzaak toch van kunnen zijn he? Vragen, vragen, vragen. Moeilijk hoor.
Nou, we wachten natuurlijk met smart op het parlementaire onderzoek van de heren en dames politici in Den Haag, die er ongetwijfeld alles aan willen doen om uit te vinden wat voor soort mensen nou precies verantwoordelijk zijn voor dit soort politiehaat. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten